De 10 beste cadeaus voor een jongen van 1 jaar

cadeau jongen 1 jaar

De allereerste verjaardag, een mooi moment! De jarige heeft waarschijnlijk geen idee wat er gaande is, maar voor de ouders is dit natuurlijk een mooie mijlpaal. Voor deze feestelijke gelegenheid wil je natuurlijk een leuk cadeautje hebben. En wij gaan jou helpen in jouw zoektocht naar de beste cadeaus voor een jongen van 1 jaar.

Wat geef je cadeau aan een jongen van 1 jaar?

Een geschikt cadeau voor een jongen van 1 jaar zou speelgoed zijn dat zijn zintuigen stimuleert en zijn motorische vaardigheden bevordert. Denk aan kleurrijk zacht speelgoed, stapelbare blokken, interactieve knuffels, speelsets met geluiden en texturen, of speelgoed dat hij kan duwen of trekken tijdens het leren lopen. 

Het klinkt nu misschien moeilijk om het perfecte cadeautje te vinden, maar niets is minder waar. Wij hebben het internet namelijk voor je uitgespeeld en jij kunt vanuit jouw luie stoel een cadeau kopen. Bekijk hier de 10 beste cadeaus voor een jongen van 1 jaar.

1. Geluideboekje

Ontdek het perfecte cadeau voor de eerste verjaardag van een jongen! Met het geven van een geluidenboekje weet je zeker dat je punten gaat scoren. En wat je ook zeker weet is dat Nijntje het goed doet bij baby’s en peuters. Maak een combi van deze 2 aspecten en je hebt Nijntjes geluidenboek. De 1-jarige ontdekt welk geluid de koe maakt en droomt weg bij het slaapliedje op de laatste pagina. Dit en nog veel meer kom je tegen in Nijntjes geluidenboek.

2. Badspeelgoed

In bad gaan met je voor een 1-jarige extra leuk wanneer je badspeelgoed toevoegt. En niet alleen voor het kind maak je het leuker, maar ook voor de ouders. De drijvende figuren met vrolijke kleuren houden de jongen namelijk bezig, waardoor hij vermaakt wordt en dus rustiger is. Tegelijkertijd stimuleert het spelen ook de motorische vaardigheden. Een echte win-win situatie! Bekijk nu dit leuke cadeau voor een jongen van 1 jaar.

3. Interactieve knuffels

Zet de VTech knuffeltrommel maar vast op jouw lijst met cadeaus voor jongens van 1 jaar. Op een speelse manier zal de 1-jarige kennismaken met cijfers en kleuren, daarnaast worden de motorische vaardigheden gestimuleerd door het tikken op de trommel. De knuffel zal voor eindeloze uren speelplezier zorgen. Het jongetje zal betoverd worden door de geluiden die hieruit komen. En wie weet is dit wel de eerste stap naar een goede muzikant 😛.

4. Stapelbare blokken

Verras de kleine ontdekkingsreiziger met de Little Dutch Bouwblokken in het prachtige blauw! Het jongetje kan de blokken stapelen, sorteren en bouwen. Dit alles terwijl het kleuren en vormen ontdekt. In de ton zitten maar liefst 50 houten blokjes met print en deze blokjes kunnen ook weer makkelijk worden opgeborgen. Het is een enorm leuk cadeau voor een jongen van 1 jaar, wat ook nog eens de hand-oogcoördinatie ten goede komt.

 Als je het ons vraagt is dit een perfect verjaardagscadeau. En natuurlijk niet alleen voor verjaardagen, denk bijvoorbeeld ook zeker aan deze bouwblokken als je een Sinterklaas cadeautje zoekt voor een 1-jarige.

Houten blokken
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 00:31

5. Duw- en loopspeelgoed

In de categorie leuke en leerzame cadeaus voor jongens van 1 jaar kan de VTech 2 in 1 Baby Walker niet ontbreken. Kinderen zetten rond hun eerste levensjaar hun eerste stapjes, waarbij het bij de een natuurlijk sneller zal gaan dan bij de ander. Deze interactieve loopwagen zal de loopontwikkeling van de 1-jarige jongen stimuleren. Goed om er alvast bij te vermelden is dat het interactieve activiteitenpaneel afneembaar is, zo kan er ook zittend worden gespeeld.

6. Wobbel

Mocht je zelf geen kinderen hebben dan is de kans heel groot dat je denkt, wat is een Wobbel? Een Wobbel is een speeltoestel dat kinderen uitnodigt tot beweging. Het heeft een gebogen vorm en kan gebruikt worden als balansbord, glijbaan, autobaan, brug en nog veel meer. Op een speelse manier wordt het evenwichtsgevoel en de fantasie gestimuleerd.Nieuwsgierig naar de Wobbel? Bekijk dit leuke cadeau voor een jongen van 1 jaar dan nu op Bol.com

Wobbel Starter Baby Muis
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 00:30

7. Puzzel met grote knoppen

Cadeaus voor jongens van 1 jaar hoeven zeker niet duur te zijn, een mooi voorbeeld is deze Houten Boerderij Puzzel. Dit cadeautje is bedoeld vanaf een minimum leeftijd van 1 jaar en is dus perfect om te geven. De heldere en felle kleuren zorgen ervoor dat de puzzel er mooi uitziet, dit maakt het aantrekkelijker om mee te spelen. Het zal hem waarschijnlijk niet lukken om de puzzel zelf te maken, maar uiteraard wel met hulp van de ouders. Ondanks dat het nog lastig is voor een jongen die net 1 jaar is geworden, zal hij zich uren kunnen vermaken met dit cadeautje.

Houten Puzzel Boerderij Dieren vanaf 1 jaar
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 00:30

8. Muziekspeelgoed

Bij leuke cadeaus voor jongens van 1 jaar denk je al snel aan speelgoed waar geluid uitkomt of aan speelgoed waarbij ze verschillende vormen leren herkennen. Deze DEPLAY 6-in-1 Activiteiten Kubus heeft beide en is daarom een leuk verjaardagscadeautje. Of je nou een baby, dreumes of een peter bent, met dit cadeau ben je voorlopig niet uitgespeeld. De 6 verschillende speelvlakken dragen allen bij aan een betere ontwikkeling. Zo heb je bijvoorbeeld een speelvlak met een kralenspiraal, een rammelaar en een telraam. Eigenlijk geef je dus 6 cadeaus in 1!

DEPLAY 6-in-1 Activiteiten Kubus
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 00:30

9. Zachte bal

Met het kopen van een zachte bal heb je een leuk cadeau onder de 10 euro. Deze zachte bal ziet er ook nog eens enorm vrolijk uit, dit zal zeker de aandacht trekken van de 1-jarige jongen. Ook zitten er verschillende geluidjes in de bal, dit zal het jongetje erg leuk vinden. Misschien is het geven van de bal wel de eerste aanzet tot een sporttalent en dan kun jij als oom, buurvrouw of vriend toch maar mooi zeggen dat het bij jou begonnen is. Jouw zoektocht naar een klein cadeautje voor een jongen van 1 jaar kun je nu staken, bestel nu de zachte bal.

10. Voorleesboek

Het verschilt heel erg wanneer ouders beginnen met het voorlezen van boeken, dit kan zeker al vanaf 1 jaar. Mochten ouders er later mee beginnen, dan is het natuurlijk ook fijn als ze al een voorleesboek als cadeau hebben ontvangen. De vraag is alleen, ‘wat is een leuk voorleesboek?’. Momenteel staat het voorleesboek “Gewoon zoals je bent” bij de toppers op Bol.com. Het boek heeft veel beoordelingen en een hoge waardering. Dit zal niet voor niets zijn, bekijk nu dit leuke cadeau voor een 1-jarige jongen.

Verjaardagscadeau jongen 1 jaar

Cadeau voor een jongen van 1 jaar kopen

Nu je de 10 beste cadeaus voor een jongen van 1 jaar hebt gezien, is het ook goed om te weten wat een 1-jarige eigenlijk allemaal al kan. Zo weet je zeker of je het juiste cadeau voor nu hebt gekocht of dat de jarige nog even moet wachten voordat hij wat heeft aan zijn cadeau.

Een jongen van 1 jaar maakt een periode van opmerkelijke groei en ontwikkeling door. Op deze leeftijd kunnen ze al verschillende vaardigheden en mijlpalen bereiken:

  • Fysieke mobiliteit: De meeste kinderen beginnen rond deze leeftijd te kruipen, optrekken tot staan en sommigen kunnen zelfs hun eerste stappen zetten
  • Fijne motoriek: Ze kunnen objecten vastpakken tussen duim en wijsvinger, en ze vinden het leuk om dingen in en uit containers te halen
  • Nabootsing: Ze kunnen volwassenen en oudere kinderen beginnen na te doen in hun gedrag en acties
  • Objectherkenning: Ze kunnen eenvoudige objecten herkennen en benoemen, zoals hun favoriete speelgoed of voorwerpen die ze dagelijks zien

Bij het kiezen van cadeaus voor jongens van 1 jaar is het belangrijk om rekening te houden met deze ontwikkelingsstadia. Mocht je op zoek zijn naar cadeaus voor meisjes van dezelfde leeftijd, bekijk dan ook zeker de beste cadeaus voor meisjes van 1 jaar.

bol.com
bookspot.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 00:31
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:20
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 00:31
bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 00:31
bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:21
bol.com
fun-en-feest.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 00:30
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 00:30

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *