De beste cadeaus voor een meisje van 3 jaar

beste cadeaus voor een meisje van 3 jaar

Wat geef je een 3-jarige cadeau? Of je nu iets speciaals zoekt of gewoon een leuke verrassing, er zijn tal van cadeaus die haar ogen zullen doen oplichten. Zoek je naar de beste cadeaus voor een meisje van 3 jaar dan is het belangrijk om te zoeken naar een cadeautje dat speciaal voor deze leeftijdscategorie ontworpen is. 

Ook is het slim om te kijken naar cadeaus die ook voor wat oudere kinderen bedoeld zijn. Zo kan een cadeau nog jarenlang meegaan, zonder dat het gaat vervelen of dat het te simpel wordt voor haar leeftijd. Met dit artikel geven wij je een lijst met de leukste cadeaus voor een meisje van 3 jaar. Alle cadeaus die op deze lijst staan zullen haar urenlang vermaak en speelplezier brengen. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is kiezen welk cadeau het beste bij het 3-jarige meisje past.

Veel ouders herkennen het wel: hun kleine meisje die bij hen komt staan in de keuken en maar wat graag wil meehelpen met het klaarmaken van het eten. Of het nu gaat om het bakken van groenten, het roeren van de soep of het raspen van de kaas, kleine meisjes nemen deze taak graag op zich. Ken jij een meisje dat perfect bij deze beschrijving past, bekijk dan zeker dit cadeautje. 

Het koken in de keuken is lang niet altijd even veilig voor jonge kinderen. Juist daarom is het Houten Snijfruit een perfect cadeau voor een meisje van 3 jaar. Geen gedoe met scherpe messen, want deze speelgoedset heeft alleen een mes van hout. Verder bestaat het setje uit zes soorten fruit, die allemaal gehalveerd kunnen worden. De stukken zitten met klittenband aan elkaar. Daarom is het ontzettend makkelijk voor een 3-jarig kindje om de stukken met behulp van het mes los te “snijden”. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder over dit artikel op Bol.com.

LEGO DUPLO Wilde dieren van de Zee
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:12

Ken jij een kindje dat helemaal gek is van Lego Duplo? Breid dan haar set uit met dit pakket. Nog leuker is het als het meisje dol is op dieren of op de zee. Dit pakket van lego bestaat namelijk uit een speelmat, vier zeedieren, meerdere onderwaterplanten en verschillende duplosteentjes waarmee bijvoorbeeld een onderwatergrot gebouwd kan worden. Waarom dit dubbel zo’n leuk cadeau voor een meisje van 3 jaar is? De onderdelen van de Legoset kunnen ook in bad! Daar maakt de duplo-vis echte bubbels in het water en de walvissen blijven zelfs drijven.

Wil je dit cadeau kopen voor een meisje dat nog geen 3 jaar is geworden? Geen probleem. De Lego Duploset wordt aangeraden voor kinderen vanaf 2 jaar. Maar ook kinderen van oudere leeftijden vermaken zich hier uren mee. Met dit cadeautje laat je kinderen kennismaken met de onderwaterwereld en kunnen zij leren over de verschillende dieren die in de zee wonen. Wie weet is dit wel het begin van een carrière als zeebioloog of mariene bioloog!

Altijd een van de beste cadeaus voor een 3-jarig meisje is een pakket van Play-Doh om lekker mee te kleien. Dit is het perfecte cadeau voor alle jonge meisje met een wilde fantasie, die zelfs van een potje klei een hele andere wereld weten te maken. Het leuke aan klei is natuurlijk dat het letterlijk alles kan worden. Jouw kleine meisje kan poppetjes maken, of juist een huis, een plant, een dier… Alles is mogelijk! Maar er hoeft niets gecreëerd worden. Natuurlijk mag het 3-jarige kindje ook gewoon voelen aan de klei of kan ze er vormpjes van draaien. 

In dit pakket van Play-Doh, dat je kan kopen op Bol.com, zitten maar liefst twintig potjes klei in allerlei verschillende kleuren. Van groen tot blauw en van oranje tot drie tinten roze: alles zit erin. Verveling is dus echt verleden tijd met dit cadeau! Geef dit pakket als een opzichzelfstaand cadeau of combineer het met een andere leuke Play-Doh set. Een bijkomend voordeel van Play-Doh: de klei blijft soepel en kan dus telkens opnieuw en opnieuw gebruikt worden. Daar is het meisje van 3 jaar de komende jaren wel zoet mee!

Houten Speelkeuken
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:14

Herinner je je het voorbeeld nog van het meisje dat graag haar ouders wil helpen in de keuken? Kwam dit je bekend voor, dan is het volgende cadeau ook zeker een aanrader voor jou. De roze houten speelkeuken is het perfecte cadeau voor iedere (toekomstige) keukenprinses. Zet het keukentje in de woonkamer of de speelkamer zodat de kleine meid er urenlang mee kan spelen. Of plaats de speelkeuken in de echte keuken, zodat het 3-jarige meisje na kan doen wat de volwassenen in de keuken doen. Spelenderwijs leert ze!

Als we het hebben over cadeaus voor jonge meisjes, dan is dit toch wel een van de beste cadeaus voor een meisje van drie jaar. Het keukentje is ontzettend uitgebreid. Het heeft borden en bestek, pannen en kooklepels, een ovenwant en een handdoek… Zelfs potjes voor zout en peper! En dat is nog niet alles. Draait het meisje de kookplaten “aan”, dan kleuren ze mooi rood. Nét alsof ze echt warm worden! Deze houten speelkeuken is de droom van ieder jong meisje, dus bekijk dit artikel snel op Bol.com.

Speelgoed voor meisjes van drie jaar hoort natuurlijk leuk te zijn. Dat is logisch, anders gaan ze er niet mee spelen. Een fijne bijkomstigheid is het echter als het speelgoed ook nog eens leerzaam is. Kinderen leren namelijk terwijl ze spelen en op die manier de wereld ontdekken. Wil jij dit stimuleren bij het 3-jarige meisje voor wie jij een cadeau zoekt, dan is het Vormen en Kleuren speelgoed perfect voor jou. Er zijn trouwens nog veel meer pakketten van de Ik Leer lijn, zodat kinderen behalve vormen en kleuren ook andere kennis op kunnen doen tijdens het spelen.

Dit pakket met Vormen en Kleuren bestaat uit vier kaarten en 48 bijbehorende rondjes. Aan de hand van de kaarten en de rondjes kan een meisje de kleuren, vormen en namen van de afbeeldingen op de kaart leren herkennen. De zon is geel, de appel is groen, het varken is roze. Een ontzettend leuk en leerzaam spelletje, welke jij als volwassene samen met het meisje kan spelen. De combinatie van leuk en leerzaam is de reden dat dit cadeau echt thuishoort in de lijst van de leukste cadeaus voor een meisje van 3 jaar.

Als er iets is waar jonge meisjes van een jaar of drie van houden, dan is het wel tekenen en kleuren. Vaak gaan er tientallen papieren op een dag doorheen. Meisjes van drie hebben zo ontzettend veel fantasie dat zij wel dingen kunnen blijven bedenken om te tekenen. Ze gaan helemaal op in hun eigen wereld en bedenken de leukste verhalen over prinsessen, dieren, elfjes en magische wezens. Wil jij het 3-jarige meisje helpen om deze fantasieën tot leven te brengen door middel van stiften en papier? Dan is dit een leuk cadeau voor een meisje van 3 jaar om te kopen!

De etui van STABILO met wel 30 viltstiften is een geweldig cadeau. Van mosgroen tot beige en van turquoise tot lichtbruin: alle kleuren zitten erin. De stiften geven een mooie, rijke kleur af en gaan ontzettend lang mee. Ze kunnen tegen een beetje druk, waardoor het niet erg is wanneer kinderen hard met de stiften op het papier duwen. En het allermooiste? De viltstiften van STABILO kunnen wel tot 8 weken zonder dop en drogen dan niet uit!

Speelgoed Kassa – Met Licht en Geluid
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:28

Voor alle verkopertjes en ondernemers in de dop is er de speelgoed kassa. Hiermee kunnen jonge meisjes naar hartenlust winkeltje spelen. Het pakketje heeft een aantal boodschappen, maar natuurlijk kun je dit ook zelf uitbreiden met spulletjes die je in huis hebt. Geef alle artikelen een prijs en voilà: ze staan klaar om verkocht te worden. Nu is het nog wachten op de klanten. 

De speelgoedset bestaat uit een kassa, verschillende geldstukken, een winkelmandje om de boodschappen mee te doen en een echte scanner om de producten te kunnen scannen. Betalen met de pin? Ook dat kan in deze winkel. Zet de boodschappen maar op de band, die ook echt kan bewegen! Deze kassa is niet alleen leuk om mee te spelen, maar leert een meisje van 3 ook nog eens over winkelwerkzaamheden én over geld. Daarmee is het één van de beste cadeaus voor een meisje van 3 jaar. Kijk snel op Bol.com om meer te lezen over dit leuke cadeautje!

Veel jonge meisjes zijn helemaal weg van poppen. Ze nemen hun poppen overal mee naartoe en verzorgen ze alsof het echte kinderen zijn. Het ene setje kleertjes gaat uit; het andere setje gaat aan. En we weten het natuurlijk niet zeker, maar de kans is groot dat de favoriete kledingstukken van het meisje voor haar pop roze zijn. Kan jij je hier helemaal in vinden en ben je op zoek naar het leukste cadeau voor een meisje van 3 jaar? Dan is deze Cry Baby Dreamy Unicorn van IMC misschien wel de uitkomst!

Deze pop heeft een eigen eenhoorn onesie aan – de schattigste outfit die er is! Ze heeft grote, blauwe ogen en haren in allerlei verschillende kleuren. Een 3-jarig meisje zal constant voor deze pop willen zorgen, want wanneer de pop verdrietig is, begint ze echte tranen te huilen. Door het speentje weer terug in haar mondje te plaatsen, houdt ze op met huilen en wordt ze weer rustig. Natuurlijk helpt het ook als je haar zachtjes in je armen wiegt.

De leeftijd van 3 jaar kenmerkt zich doordat kinderen beginnen met het aangeven van hun voorkeuren. Waar jongere kinderen eigenlijk allemaal met dezelfde speelgoedjes spelen, weten kinderen van 3 jaar en ouder heel goed wat ze willen. Misschien ken jij wel een meisje van 3 jaar dat houdt van muziek en heel graag gitaar zou willen spelen. In dat geval hebben wij het perfecte cadeau voor jou: een speelgoed gitaar met een draagriem. 

Met deze speelgoed gitaar zet een meisje van 3 jaar de eerste stappen richting het leren van gitaarspelen. In tegenstelling tot een gitaar voor peuters heeft deze gitaar echte snaren en kan er echt muziek gemaakt worden. Met behulp van de boekjes leert ze de namen van de snaren, de namen van de noten en hoe ze de noten kan spelen. Blijft ze het gitaarspelen leuk vinden, dan kan het meisje later wellicht de stap maken naar een echte gitaar. Maar voor nu is dit het leukste cadeau voor een meisje van 3 jaar om kennis te maken met een instrument!

Nog zo’n leuk cadeautje voor een meisje van 3 jaar, een babypop die echt kan praten. Deze schattige pop is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ze neemt haar eigen flesje mee. Een meisje van 3 jaar zal de hele tijd druk in de weer zijn met het voeden en verzorgen van haar baby. Bovendien maakt deze babypop ook echt geluid! Ze kan vrolijk lachen, maar ook zeker huilen wanneer ze verdrietig is. Het meisje kan haar pop troosten door haar de speen te geven en te knuffelen. Is de pop moe, dan doet ze haar oogjes dicht om te gaan slapen. 

Hebben we trouwens al benoemd dat deze pop net begint met praten? Zo kan ze al “papa” en “mama” zeggen. Verder brabbelt ze er vrolijk op los terwijl ze probeert om nieuwe woordjes te vormen. Daar kan het meisje van 3 jaar haar vast wel mee helpen! Met een pop kun je eigenlijk geen verkeerd cadeau kopen. Een pop om te verzorgen en te vertroetelen is het perfecte cadeau voor meisjes. De pop wordt haar baby, haar speelmaatje en haar allerbeste vriendin.

Elfjes, feeën en draken: het zijn allemaal magische wezens waar jonge kinderen van een jaar of drie dol op zijn. Ook eenhoorns horen in dit rijtje. Deze betoverende paarden met een hoorn op hun hoofd, prachtige kleuren en glanzende manen zijn heel geliefd, vooral bij meisjes van drie jaar. En dat is precies één van de redenen waarom het Haba spelletje echt één van de beste cadeaus voor een meisje van 3 jaar is. Dit spelletje heeft maar liefst vier eenhoorns: Flonkerglans, Sterrenstof, Wonderbloem en Toverstaart!

Een meisje van 3 jaar duikt met dit spelletje in de wereld van het Wolkenland, een land hier ver vandaan. Hoewel er normaal gezien geen vuiltje aan de lucht te bekennen is, lijkt het nu opeens te stormen in Wolkenland. Tijd voor de vier magische eenhoorns om in actie te komen! De taak is aan de 3-jarige meid om de eenhoorns te helpen om zo snel mogelijk naar de zon te gaan en om onderweg allerlei kristallen te verzamelen. Wil je de 3-jarige kennis laten maken met de wereld voor bordspellen? Twijfel dan niet en bekijk snel dit leuke spelletje op Bol.com!

Spelletjes voor in bad doen het altijd goed. Alleen in het zitten in een badkuip met wat water en zeep is vaak niet genoeg om een meisje van 3 jaar te vermaken. Daarom is de TOMY Octopus familie een heel geschikt cadeau. Let maar op: je gaat geen problemen meer hebben met het overtuigen van je meisje om in bad te gaan. Zij zal maar wat graag willen spelen met de leuke octopus familie terwijl ze ook een schoonmaakbeurt ondergaat. 

Hoewel dit ook een goed cadeau voor een meisje van 1 jaar is, vermaakt ook een meisje van 3 jaar zich prima met deze wezentjes. De familie bestaat uit een moeder en acht kleintjes, die allemaal op een drijvend eiland wonen. Mama Octopus kan gebruikt worden als douchekop om het wassen van het lichaam en de haartjes van het meisje leuker te maken. De octopus kindjes hebben een zuignapje aan de onderkant. Hiermee plakt een 3-jarig meisje ze gemakkelijk op de wand van de badkuip of op de muur. In bad gaan met de octopus familie is nu het leukste wat er is!

Er is niets liever wat een jong meisje zou willen doen dan het maken van haar eigen ringen en armbanden. Het uitkiezen van verschillende kleuren en patronen, het schilderen van de sierraden en ze dan ook echt zelf mogen dragen. Ieder meisje droomt ervan om ontwerpster van sieraden te worden. Met dit speelgoedsetje van SES krijgt ze hiertoe de kans! Dat maakt dit cadeautje tot een van de beste cadeautjes voor een meisje van 3 jaar. 

Het pakket van SES heeft zes ringen en twee armbanden. Verder zitten er zes kleuren verf en een penseel in het pakketje. De jonge fashionista kan hiermee aan de slag! Met dit cadeautje laat je een meisje van 3 jaar haar eigen stijl ontwikkelen. Ze kan helemaal ontdekken wat zij zelf leuk vindt om te maken én om te dragen. Daarnaast hoeft ze niet in haar eentje met dit cadeau te spelen. De ringen en armbanden kunnen gedeeld worden met een vriendinnetje die het net zo leuk vindt om haar eigen sieraden te maken. Koop je meerdere setjes van dit SES-pakket, dan is dit een leuke activiteit voor een kinderfeestje. De meisjes lopen weken later nog steeds te pronken met hun prachtige sieraden!

Disney Frozen Puzzel – 4-in-1 koffer
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:10

Verdiep je je ook maar een beetje in de wereld van driejarige meisjes, dan kan de Disneyfilm Frozen vast niet aan je aandacht ontsnapt zijn. In deze film staan de zussen Elsa en Anna centraal: de een worstelt als sneeuw- en ijsprinses met haar superkrachten; de andere is op zoek naar ware liefde. Ken jij misschien een 3-jarige die geen genoeg kan krijgen van de figuren van Frozen? Dan is een cadeautje in hetzelfde thema misschien wel het leukste cadeau voor een meisje van 3 jaar wat je haar kunt geven!

Deze koffer bevat wel vier puzzels van Frozen, variërend in moeilijkheid. De makkelijkste puzzel heeft 12 stukjes, terwijl de moeilijkste puzzel 24 stukjes heeft. Daar is een meisje van 3 jaar vast wel even mee bezig! Afgebeeld op de puzzels staan de figuren van de Disneyfilm. Niet alleen Anna en Elsa zijn van de partij: ook Olaf, Hans en Kristoff passeren de revue! De puzzels maakt het meisje aan de hand van de afbeeldingen die op de koffer staan. Zijn ze allemaal af? Dan haal je ze uit elkaar en maken jullie ze opnieuw. Deze puzzel zorgt voor speelplezier dat nooit ophoudt!

XL Knutselpakket 1400+ Accessoires
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:10

Een activiteit waar een meisje van 3 jaar geen genoeg van kan krijgen? Knutselen. Dit past natuurlijk helemaal in het straatje van tekenen en kleuren. Dit is niet alleen heel erg leuk: het is ook nog eens heel goed voor een kindje van 3 jaar. Het gebruiken van fantasie en het maken van nieuwe dingen draagt bij aan de ontwikkeling van een meisje. Nu je dit weet klinkt het geven van een knutselset misschien wel nóg leuker dan eerst! Dit maakt dat een knutselpakket misschien wel het beste cadeau is voor een meisje van 3 jaar. 

In het knutselpakket van Just4Fun zitten ontelbaar veel onderdelen waar een meisje mee aan de slag kan. Denk hierbij aan pluizige bolletjes met een zonder glitter, aan kralen met letters en aan houten stokjes in allerlei kleuren. Noem het maar op! Op de meegeleverde velletjes papier kan een meisje zelf allerlei accessoires plakken om een mooi kunstwerk te maken. Of bedenk een nieuw diersoort met bewegende oogjes en een staart van veren. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is te knutselen met dit knutselpakket. Waar wacht je nog op? Koop dit cadeautje nu op Bol.com!

Als je dacht dat een meisje van 3 jaar te jong is om op een scooter te rijden, dan heb je het mis. Met deze Scoot and Ride rijdt de kleine meid zo de straat op – of moet ik zeggen, de stoep op. Met toezicht van een volwassene natuurlijk. Kinderen vinden het maar wat leuk om lekker snel te zijn en te spelen met karretjes en alles wat op wieltjes voortbeweegt. Deze Scoot and Ride is hier het perfecte voorbeeld van en zal bovenstaande uitspraak zeker bevestigen. 

Het leuke aan de Scoot and Ride is dat deze ontzettend lang mee kan gaan. Het is namelijk een loopfiets en step in één! Dit maakt de Scoot and Ride een ontzettend leuk cadeau voor een meisje van 3 jaar. Eerst zet je deze als loopfiets in elkaar. Het meisje kan dan op jongere leeftijd leren lopen. Zittend op het zadel beweegt ze zich voort over de stoeptegels. Wordt ze wat ouder, dan kan de loopfiets omgebouwd worden tot een step. Hiermee racet ze door de straten, misschien wel in een wedstrijd tegen de andere kinderen van de buurt. Wedden dat zij het snelste is?

Tijd voor thee! Met dit theesetje maakt jouw meisje van 3 jaar haar eigen thee klaar. Wat voor ons volwassenen de normaalste zaak van de wereld is – een kopje thee zetten en deze opdrinken met wat lekkers erbij – is voor een meisje van 3 jaar een hele belevenis. Want hoe gezellig is het om met mama, tante of met een vriendinnetje een lekker kopje thee te zetten? Tijdens het opdrinken daarvan kletsen jullie natuurlijk heel wat af. En dit draagt dan weer bij aan de taalontwikkeling van een 3-jarig meisje. 

Het theesetje kan overigens ook een heel leuk cadeau voor een meisje van 2 jaar zijn. Je kan eigenlijk niet jong genoeg beginnen met het stimuleren van kinderen om denkbeeldige thee in mokken te schenken en om de schoteltjes klaar te zetten. Deze set bestaat uit een theepot, kopjes en schoteltjes met lepeltjes en een potje voor de suiker en de melk. Ook zitten er drie verschillende lekkernijen bij, maar het is natuurlijk ook niet erg om die af en toe te vervangen voor een echt tussendoortje!

Naast het verzorgen van poppen, het tekenen en knutselen en het bezig zijn in de keuken is er nog een ding waar meisjes van 3 jaar urenlang mee bezig kunnen zijn: haar en make-up. Daarom is een kappop een van de beste cadeaus voor een 3-jarig meisje dat je maar kunt kopen. De hele dag is een meisje in de weer met dit kaphoofd, dat model moet staan voor alle looks die het meisje creëert. Als dat geen geschikt cadeau voor een 3-jarige is, dan weten wij het ook niet meer!

Dit pakket met een kaphoofd heeft niet alleen een borstel en een kam, maar ook verschillende krulspelden en haarknipjes. Er zit zelfs een beetje make-up bij om het gezichtje van de kappop op te maken. Laat het meisje zelf ontdekken wat ze allemaal met het kaphoofd kan doen of doe haar dingen voor. Je kan een kappop goed gebruiken om een meisje van 3 jaar te leren hoe ze haar haren moet borstelen en hoe ze een vlecht kan maken. Ze kan dit dan later toepassen op haar eigen haar.

Ga je voor een tijdloos cadeau, kies dan voor een Barbie. Al decennialang zijn jonge meisjes fan van dit fictieve figuur, een prachtige vrouw met eindeloos veel jurken, schoenen en topjes. Meisjes spelen met Barbies door ze aan- en uit te kleden, maar ook door hele verhalen te verzinnen. Verschillende mannen- en vrouwenbarbies spelen de hoofdrol, maar natuurlijk mogen andere knuffels soms ook meedoen met het verhaal. Van barbies kan je er als jong meisje eigenlijk nooit genoeg hebben en dat maakt deze Barbie het perfecte cadeau voor een 3-jarig meisje.  

De Barbie Dreamtopia is een prinses en een zeemeermin in één: beter wordt het niet! Het ene moment is het een prachtige prinses in een oogverblindende jurk, die danst met de prins op het bal. Het andere moment verandert haar mooie rok in een sierlijke zeemeerminnenstaart. Barbie heeft ook een extra rok en verschillende accessoires bij zich zodat het 3-jarige meisje haar telkens een andere look kan geven. Ze raakt er werkelijk niet mee uitgespeeld. Is het meisje voor wie je een cadeautje zoekt verzot op Barbie, prinsessen en zeemeerminnen? Dan heb je jouw perfecte cadeau gevonden! 

Te jong voor tatoeages? Nee hoor, helemaal niet! Niet als ze gemaakt zijn van inkt met glitters en als ze op de huid worden gestempeld, in ieder geval 😉 En al helemaal niet wanneer de tattoos gezet worden door een superlieve kat! Deze kitten is het ideale cadeautje voor ieder meisje dat van katten houdt. Met haar grote, glimmende oogjes en haar zacht vachtje is Ruby het schattigste katje dat je ooit hebt gezien!

Een meisje van 3 jaar kan voor Ruby zorgen door erachter te komen wat ze voelt. Ruby geeft door middel van geluidjes en kleuren aan hoe ze zich voelt. Heeft ze honger? Dan kan het meisje haar voeden met de fles. Is ze blij? Dan wil ze jouw meisje vast wel een glittertattoo geven! Hiervoor geef je haar wat inkt van het stempelkussen en druk je op haar kopje. Ruby maakt ook nog eens muziek en speelt liedjes af die jouw 3-jarige meisje mee kan zingen. Deze lieve, zachte glittertattoo kitten is het beste cadeau voor een meisje van 3 jaar dat ze zich maar kan wensen!

Met deze 20 tips kan het haast niet anders dan dat jij 1 of meerdere leuke cadeaus voor meisjes van 2 jaar hebt gevonden. Mocht je op zoek zijn naar meer leuke en originele cadeaus, start jouw zoektocht dan bij Kado-Kopen.nl.

Verjaardagscadeaus-meisjes-3-jaar

Wat kan een meisje van 3 jaar al?

Nu je de 20 beste cadeaus voor een meisje van 3 jaar hebt gezien, is het ook goed om te weten wat een 3-jarige eigenlijk allemaal al kan. Zo weet je zeker of je het juiste cadeau voor nu hebt gekocht of dat de jarige nog even moet wachten voordat ze wat heeft aan haar cadeau.

Een meisje van 3 jaar oud kan al veel verschillende dingen doen en laten zien in haar ontwikkeling. Hier zijn enkele vaardigheden en kenmerken die gebruikelijk zijn voor een kind van die leeftijd:

  1. Taalontwikkeling: Ze kan zinnen van 3-4 woorden vormen, eenvoudige vragen stellen en basisinformatie delen over zichzelf
  2. Motorische vaardigheden: Ze kan rennen, springen, klimmen en de trap op en af gaan met hulp. Fijne motoriek ontwikkelt zich ook, dus ze kan eenvoudige puzzels maken, tekenen met grove lijnen en met blokken spelen
  3. Sociale interactie: Ze begrijpt eenvoudige regels van interactie en kan samen met andere kinderen spelen, al kan delen en samenwerken nog lastig zijn
  4. Imitatie en fantasie: Ze begint volwassenen en andere kinderen na te doen in spel en dagelijkse activiteiten
  5. Herkennen en benoemen: Ze kan basisvormen, kleuren en enkele voorwerpen herkennen en benoemen

Onthoud dat elk kind zich op zijn eigen tempo ontwikkelt, dus sommige kinderen kunnen sommige vaardigheden eerder of later ontwikkelen dan andere. Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer je een cadeau voor een meisje van 3 in huis haalt.

Veelgestelde vragen over de beste cadeaus voor een meisje van 3 jaar

Wat geef je een meisje van 3 jaar als cadeau?

Er zijn ontzettend veel leuke cadeautjes waar je uit kunt kiezen, alleen wil jij natuurlijk het beste cadeau voor een meisje van 3 jaar. Van Play Doh klei tot speelgoed huiten fruit en van een Lego Duplo Wilde Dieren tot een speelgoed gitaar. Dit en nog veel meer vind je in ons overzicht met de leukste cadeaus voor een meisje van 3 jaar. Bekijk nu 20 originele cadeautips.

Wat is leuk speelgoed voor een meisje van 3 jaar?

In deze levensfase zijn kinderen zich volop aan het ontwikkelen, het is daarom leuk om speelgoed te geven waar ze ook iets van opsteken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een simpele puzzel. Dit en vele andere leerzame cadeaus voor meisjes kom je tegen in het overzicht met 20 originele cadeaus.

Waar koop je de beste cadeaus voor een meisje van 3 jaar?

De beste cadeaus voor meisjes van 3 jaar koop je het makkelijkst online bij winkels als Blokker, HEMA, Intertoys, Yoursurprise en Bol.com. Naast dat je tijd zult besparen, vergelijk je ook makkelijk de prijzen online. Bekijk nu de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar en vergelijk de prijzen op Kado-Kopen.nl.

bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:12
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:28
bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:11
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 02:07
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:11
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:11
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:11
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:10
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:20
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:10
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:19
bol.com
lidl.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:09
bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:09
bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 01:09

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *