De leukste cadeau ideeën voor een kind van 2 jaar

cadeau kind 2 jaar

Je hebt een cadeautje nodig voor een 2-jarige. Dit kan een lastige opgave zijn, helemaal als je niet zo goed weet wat een kind van 2 jaar al kan en met wat voor speelgoed zij spelen. Maar ook als je dit wel weet kan het een opgave zijn om een leuk en origineel cadeau te vinden. Maar geen paniek! Wij geven antwoord op de vraag “Wat geef je een kind van 2 jaar cadeau?”

Wat kunnen kinderen van 2 jaar?

Kinderen van 2 jaar kunnen lopen en misschien zelfs een beetje rennen. Hun fijne motoriek verbetert, waardoor ze eenvoudige taken kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan stapelen en tekenen met dikke potloden en stiften. Speelgoedblokken en speciale stiften zullen dan ook niet ontbreken in de lijst met cadeau ideeën voor de peuter. 

Ze leren nieuwe woorden en kunnen eenvoudige zinnen uitspreken. Hoewel ze nog moeite hebben met het uiten van complexe emoties, tonen ze basisemoties zoals blijdschap, verdriet en boosheid. Een kind van 2 jaar is enorm nieuwsgierig en wil nieuwe dingen ontdekken. Interactief en leerzaam speelgoed sluit mooi aan op deze kenmerken.

Een speelgoedkeuken kan natuurlijk niet ontbreken in het overzicht met de leukste cadeaus voor een kind van 2 jaar. Met dit klassieke cadeau maakt de kleine chefkok de lekkerste denkbeeldige gerechten voor de poppen, knuffels en andere vriendjes. Peuters doen hun ouders graag na, met deze keuken van Little Dutch kunnen ze papa en mama mooi nadoen. Naast dat de keuken de creativiteit en motoriek bevordert, is het vooral erg leuk voor de 2-jarige om ermee te spelen.

Speeltent
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:34

Vroeger speelde je waarschijnlijk cowboy en indiaantje, maar hoe vet is het als je als kind zelf een tipi tent thuis hebt staan?! In deze tent kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Bij de speeltent wordt een grondkleed en kussen geleverd, zodat ze lekker in de tent kunnen spelen. Verzamel het favoriete speelgoed van de peuter en hij/zij zal het geweldig vinden om tijd in de tent door te brengen. En goed om te weten is dat er ook een opbergtas bij zit. Je neemt de tent dus gemakkelijk mee naar opa en oma of naar iemand anders.

Niet geheel toevallig zijn deze bouwblokken bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar. Op deze leeftijd verbetert hun fijne motoriek en dat maakt het interessant om met blokken te spelen. En met deze set van Little Dutch zijn ze voorlopig niet uitgespeeld, er zitten namelijk 50 houten blokjes met mooie prints in. Als je het ons vraagt, is dit toch wel een van de beste cadeaus voor een kind van 2 jaar.

Als je een klein cadeautje voor een kind van 2 jaar nodig hebt, is een houten knopjes puzzel leuk om te geven. Heb je een cadeau nodig voor een verjaardag, voor Kerst of gewoon omdat je jouw neefje wilt verwennen, met een houten knopjes puzzel scoor je sowieso punten. De puzzel is in boerderij thema en bevat 17 stukjes. Bekijk de puzzel en verras de peuter met dit originele cadeautje.

Bepaald soort speelgoed kan eigenlijk niet ontbreken als je kleine kinderen hebt. Een voorbeeld hiervan zijn LEGO® DUPLO® bouwstenen. En als je dit in huis haalt, dan wil je natuurlijk veel verschillende onderdelen, zodat de 2-jarige er niet snel op uit is gekeken. Geloof ons, met deze LEGO® DUPLO® opbergdoos is een kind niet snel uitgekeken. Er zitten namelijk 65 onderdelen in. Van een auto met bewegende wielen tot DUPLO mensfiguren en van bloemen tot stenen met de cijfers 1,2 en 3.

Veloretti Mini loopfiets
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:33

Wanneer een kind 2 jaar wordt, is dit een mooi moment om een loopfiets cadeau te geven. Belangrijk bij een loopfiets is dat de peuter zal leren om zijn evenwicht te bewaren, wanneer hij/zij dit beter onder de knie zal krijgen, is de kleine niet meer te stoppen! Wanneer je dit leerzame en leuke cadeau voor een kind van jaar wil geven, wil je natuurlijk wel een kwalitatief goede fiets. De Veloretti Mini loopfiets is kwalitatief goed en ziet er ook nog eens mooi uit. Bekijk de fiets nu online op Bol.com voor meer informatie.

Badspeelgoed is voor alle kleine kinderen leuk. Het is dan ook niet voor niets dat we dit ook hebben benoemd bij de cadeaus voor kinderen van 1 jaar oud. Deze 10-delige Octopus Familie Speelset is alles wat een kind in bad wil hebben. De baby octopussen spuiten water wanneer je ze even onder water hebt gehouden en er vervolgens in knijpt. Ook hebben ze allemaal een zuignap, zodat je ze aan de zijkant van het bad of aan de muur kunt plakken. Met die oh zo simpele cadeautje zullen kinderen enorm veel lol hebben.

Wobbel Starter
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:33

Een origineel cadeau voor een kind van 2 jaar is een Wobbel. Mocht je nog nooit van een Wobbel hebben gehoord, dit is speelgoed waarmee kinderen kunnen balanceren, klimmen, schommelen, glijden en nog veel meer. Dit is een perfect cadeau om de balans te verbeteren en daarmee ook het zelfvertrouwen van de peuter.

Nijntje Verstoppertje spelen
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 02:55

Een van de persoonlijke favorieten blijft toch wel Nijntje Verstoppertje spelen. Op Bol.com kun je ook een selectie maken van jouw favoriete producten, daar staat deze bij mij standaard bij. Wanneer je een cadeautje nodig hebt voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar, pak je Nijntje Verstoppertje Spelen er snel bij. Voor een kind van 2 jaar is dit top, de kleine zal er nog lang mee kunnen spelen. Hoe ouder de peuter wordt, hoe moeilijker je het kunt maken.

Sophie de Giraf
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 01:47

Een reviewtopper bij Bol.com is Sophie de Giraf. Voor degenen die Sophie nog niet kennen, doen we een hele korte voorstelronde. Sophie is een bijtspeeltje dat de 5 zintuigen van jonge kinderen stimuleert. En wanneer je drukt op haar buik, zul je een klein piepje horen. Kinderen vinden dit geweldig. Als je op zoek bent naar een klein en origineel cadeau, is dit zeker een kanshebber.

Speelgoed keyboard
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 01:45

2-jarigen vinden zelf geluiden maken geweldig. Een speelgoed muziekinstrument geven is dan ook een leuk cadeau idee. Alleen ga je voor de piano, het drumstel of toch voor de Xylofoon? Lastige keuze, maar gelukkig hoef je niet te kiezen met deze Deplay 3-in-1 Xylofoon. Naast het maken van geluiden is het ook mogelijk om spelletjes te spelen die leerzaam zijn. Dit cadeautje is een perfecte combinatie van interactief en educatief speelgoed. Bekijk nu dit cadeau voor een kind van 2 jaar en maak jouw keuze.

Crayola Wasbare Stiften
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:33

Peuters houden ervan om aan de slag te gaan met stiften. En ouders die houden er soms net even wat minder van. Dat komt vooral door de troep die het kan geven. Kinderen van 2 jaar zijn erg enthousiast en letten nog niet goed op bij het kleuren. Kans is dan ook groot dat de inkt op veel meer plekken dan het papier komt te zitten. Met de stiften van Crayola is dit gelukkig geen probleem, de inkt is namelijk afwasbaar van huid en kleding.

Met deze 12 tips is de kans erg groot dat je een cadeau voor een kind van 2 jaar hebt gevonden. Mocht dit niet gelukt zijn, bekijk dan ook de cadeaus voor meisjes van 2 jaar en de cadeaus voor jongens van 2 jaar.

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:34
bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:47
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 01:50

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *