Wat is een origineel kraamcadeau?

origineel kraamcadeau

Het is eindelijk zo ver, je mag op kraamvisite! Hartstikke leuk om de pasgeboren baby te zien. En zowel bij de baby als bij de ouders wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten, het is dan ook gebruikelijk om een kraamcadeau mee te nemen. Maar wat is een origineel kraamcadeau? Hier gaan wij je bij helpen. Je komt zowel kraamcadeaus voor de baby tegen als kraamcadeaus voor de ouders.

Kraamcadeaus voor de baby

We beginnen met 6 originele kraamcadeaus voor de baby. Bij cadeaus voor de baby denk je al snel aan speelgoed en kleding, dit ga je ook zeker tegenkomen in onze lijst met cadeautips. Maar je komt ook een aantal unieke cadeaus tegen voor als je echt indruk wilt maken. En je scoort pas echt punten als het kraamcadeau voor de baby zowel praktisch als sentimenteel is. Bekijk nu de 6 beste cadeautips voor de baby en kies jouw favoriet!

1. Bijtspeelgoed

Sophie de Giraf
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 01:47

De kraamcadeaus voor de baby staan op willekeurige volgorde, maar toch is dit een persoonlijke favoriet. Wat het tot een favoriet maakt is dat dit cadeautje een praktische functie heeft, maar ook heel leuk is voor baby. De baby ontwikkelt met behulp van bijtspeelgoed de 5 zintuigen. En de contrasten in kleur en de piep die het geluid maakt als je erin knijpt, maakt het erg interessant en vermakelijk voor de baby.

Voor de bezorgde koper van dit kraamcadeau en voor de ouders is het goed om te vermelden dat het speeltje veilig en duurzaam is. Het bevat logischerwijs geen schadelijke stoffen.

2. Kraamcadeau met naam

Babydeken met naam
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:46

Een kraamcadeautje unieker dan een gepersonaliseerd deken is er bijna niet. Deze cadeautip kan daarom ook niet ontbreken in het overzicht met de meest originele kraamcadeaus voor een baby. Het deken kun je helemaal zelf ontwerpen, kies een design, voeg een foto toe en vergeet de naam natuurlijk niet. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. En het mooie is dat iedereen het kan, met een paar klikken heb jij dit super originele cadeautje ontworpen en in huis.

3. Luiertas

Luiertas Rugzak met Verschoonmatje
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:46

Als kersverse ouders weet je redelijk goed wat je allemaal nodig hebt aan spullen om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Aan het overzicht met handige spullen voor een baby, moet je ook zeker luiertassen toevoegen. Mochten de ouders nog geen luiertas hebben, dan is dit een perfect kraamcadeau. Dit is typisch zo een cadeau waarbij je denkt ‘hoe had ik hier toch zonder gekund’. Ook leuk om te geven voor de babyshower, dan zijn de ouders vanaf moment 1 goed voorbereid met deze tas.

4. Hydrofiele doeken

Hydrofiele baby doekjes – 9-pack
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:46

Bij leuke en originele kraamcadeaus denk je niet zo snel aan hydrofiele doeken. Heel begrijpelijk natuurlijk. Maar geloof ons, hier doe je de ouders en dus ook de baby een enorm plezier mee. Met een pasgeboren baby heb je namelijk nooit genoeg hydrofiele doeken. Dit cadeautje zal zeker een lach op hun gezicht toveren, vooral omdat ze zelf direct door zullen hebben hoe handig dit is. Echt een kraamcadeautje waar je wat aan hebt.

5. Babykleding

Nijntje Meegroei Overslagromper
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:45

Wat het altijd goed doet op kraambezoek is natuurlijk kleding. Een baby groeit hard en maakt veel kleding vies. Je hebt daarom als ouder zijnde dan ook nooit te veel kleding voor de baby in huis. Nu kun je door weer en wind naar een babywinkel gaan en daar een leuk rompertje kiezen, maar dit kun je ook gewoon even snel met een paar klikken doen vanuit je luie stoel. En als je babykleding als kraamcadeautje wilt geven, dan wil je natuurlijk wel een zo mooi mogelijk pakje geven als verrassing. Ga bijvoorbeeld voor de Nijntje meegroei overslagromper.

6. Boekjes

Boek met naam en foto – Woezel & Pip
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:45

In jouw zoektocht naar een origineel kraamcadeau is een gepersonaliseerde verrassing misschien wel het beste wat je kunt geven. Eerder gaven we een deken met naam al als tip, maar wat dacht je van een gepersonaliseerd boek? In het boek zal de baby voor wie jij op kraambezoek komt een rol spelen. Haar of zijn naam zal namelijk voorkomen in het boek. Wanneer jij dit originele cadeautje koopt, geef je de naam op en heb je nog meer opties om het persoonlijk te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klein tekstje wanneer het boek wordt opengeslagen. Een boekje van Woezel & Pip is al leuk, maar nog leuker als de baby hier ook in voor komt.

Kraamcadeaus voor ouders

Hartstikke leuk al die cadeaus die voor de baby zijn. Maar je hebt pas echt een origineel kraamcadeau als je de ouders ook verrast. En laten we eerlijk zijn, na alle hectiek van de de eerste dagen of weken verdienen zij zeker een leuk cadeautje. We hebben 2 opties voor je waarmee je zeker erg blij mee zult maken.

7. Geurkaarsen

RITUALS The Ritual of Sakura Scented Candle
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 02:47

Als de baby lekker slaapt is het tijd voor de ouders om echt even te ontspannen. Lekker op de bank ploffen, favoriete serie opzetten, snack erbij en een heerlijke geurkaars. Je leest het goed, een geurkaars. Dit is vaak een cadeau wat onderschat wordt, terwijl velen hier enorm veel plezier uithalen. En met al het bezoek over de vloer en de chaos thuis kan een geurkaars ook zeker geen kwaad. Geef een mooie Rituals geurkaars als cadeau aan de ouders en je zult zien hoe attent ze dit originele kraamcadeau vinden.

8. Polaroid camera

Dit is het laatste cadeau in het overzicht met originele kraamcadeaus, maar dat betekent zeker niet dat dit de minste is. Als ouder zijnde zou ik hier misschien zelfs het meest blij mee zijn. Een polaroid camera is leuk voor feestjes en andere gelegenheden, maar ook voor al je kraambezoek. Het is namelijk hartstikke leuk om van iedereen die langskomt een foto te maken samen met de baby. Deze foto’s kun je in speciaal hiervoor gemaakte boekjes doen, waar degene die op bezoek komt ook nog een aantal vragen kan beantwoorden. Dit geeft echt enorm veel plezier als je dit later terugleest.

Kun je niet kiezen tussen de verschillende cadeaus? Bedenk dan dat je altijd nog cadeaus kunt combineren. Zo kun je een praktisch en origineel kraamcadeau geven. En mocht je op zoek zijn naar kraamcadeaus voor als de baby al wat ouder is. Bekijk dan ook zeker de cadeaus voor meisjes van 1 jaar en de cadeaus voor jongens van 1 jaar.

Veelgestelde vragen over kraamcadeaus

Waar koop ik de beste kraamcadeaus?

Er zijn veel winkels waar je een origineel kraamcadeau kunt kopen. Enkele populaire winkels zijn Kraam-cadeau.nl, Bol.com, Kidsdeco, Noppies, Prenatal en HEMA.

Wat is een normaal bedrag voor een kraamcadeau?

Het bedrag dat als normaal wordt beschouwd voor een kraamcadeau kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je relatie met de ouders, je budget en lokale gebruiken. Over het algemeen zijn er geen strikte regels voor de prijs van een kraamcadeau. Ons advies is, doe vooral waar jij je goed bij voelt.

Wat is een leuk kraamcadeau onder 10 euro?

Genoeg leuke kraamcadeau te bedenken onder 10 euro. Ga voor een zachte knuffel, een babyfotolijst, een rompertje, een babyboek, sokjes of voor een fopspeen.

bol.com
coolblue.nl
mediamarkt.nl
conrad.nl
Laatst bijgewerkt op: 13/07/2024 - 00:45

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *