Oranje versiering voor het EK: 5 tips

Oranje versiering EK

Het EK in Duitsland is al begonnen en hoe verder Nederland komt, hoe meer het gaat leven bij iedereen. Zelf zie ik steeds meer oranje in de straten en bij de mensen thuis. Als je ook meer sfeer in en om jouw woning wil hebben, bekijk dan nu deze 5 tips om je huis optimaal te versieren voor het EK voetbal.

1. Vlaggen

Om even in voetbaltermen te spreken, trappen we af met een vlag! Een vlag is misschien wel het eerste waar je aan denkt en kan dan ook eigenlijk niet ontbreken. De Nederlandse vlag heb je in verschillende maten. Je kunt gaan voor een grote vlag voor je raam of in de tuin, maar je kunt ook kiezen voor kleinere modellen. 

En met een kleiner modelletje bedoelen we ook een fors kleinere vlag. Bijvoorbeeld een satéprikker met een vlaggetje voor bij de bittergarnituur of een Nederlandse vlag van schmink voor op je gezicht.

Naast de klassieke rood-wit blauwe vlag kun je ook gaan voor een oranje vlaggenlijn. Hang de vlaggenlijn door je woonkamer of versier hier je tuin mee.

2. Tafeldecoratie + eten

Een ander inkoppertje (jawel, weer een voetbalterm), is toch wel de kleinere en simpele decoratie. Wanneer je visite hebt die voor, tijdens of na de wedstrijd van het Nederlands Elftal komt eten, is het leuk om het eten in EK thema te doen. Denk hierbij aan servetten en borden met de Nederlandse vlag, aan een oranje tafelkleed en aan oranje ballonnen.

Naast de decoratie kun je ook de echte Nederlandse klassieke hapjes op tafel zetten. Ga voor de oerhollandse frikandel, voor de oranje soesjes of de ouderwetse worstjes en kaas. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, met een paar leuke ideetjes creëer je al een goede sfeer!

3. Versiering voor de kinderen

Bij feestversiering denk je al snel aan attributen om te plaatsen, maar denk ook zeker aan de aanwezige kinderen. Als zij het naar hun zin hebben, hebben de ouders het ook veel meer naar hun zin. 

Voor kinderen is het leuk om hun haar oranje te spuiten, let er wel goed op dat je een bus in huis haalt die je er weer makkelijk uitkrijgt. Schmink doet het natuurlijk ook altijd goed, dit kan een simpel vlaggetje op de wang zijn. Maar als er iemand aanwezig is dit wat creatiever is, dan is het bijvoorbeeld gaaf om een leeuw op hun gezicht te schminken.

4. Passende outfit

Als je huis en de kinderen oranje zijn, dan kun jij niet achterblijven. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ga voor een geheel oranje pak, voor een strik, een oranje hoed of een van de andere attributen die je kunt bedenken.

De Jumbo heeft nu een actie waarbij je gratis een Juichspencer krijgt. Geef je meer dan €50 uit aan boodschappen, dan krijg je deze gratis! Een outfit kun je dus al gratis scoren.

5. DIY-projecten

DIY projecten zijn do-it-yourself projecten, oftewel ga zelf aan de slag om iets te maken. Oranje versiering voor het EK hoeft niet veel te kosten, het kan zelfs zo goed als gratis zijn. Maak bijvoorbeeld je eigen vlaggenlijn door vlaggetjes uit papier te knippen en deze te versieren met stiften of verf. Laat kinderen deelnemen door hen te laten helpen met het schilderen van posters of het maken van papieren voetballen. Deze creatieve activiteiten helpen niet alleen bij de versiering, maar zorgen ook voor leuke familieactiviteiten in de aanloop naar de wedstrijden.

Conclusie

Het versieren van je huis voor het EK voetbal hoeft niet ingewikkeld te zijn en hoeft ook zeker niet duur te zijn. Je moet alleen even weten wat je wil hebben. Deze 5 tips helpen je op weg naar een feestelijke en onvergetelijke EK-ervaring. Veel succes en geniet van het voetbalfeest!

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *