Kado Kind 4 jaar

kado kind 4 jaar

Zoek je een kado voor een kind van 4 jaar? Wij als doorgewinterde kado experts helpen jou maar wat graag! Of je nou een kado voor een jongen of een kado voor een meisje zoekt, dat maakt voor ons geen verschil. We hebben namelijk de 10 beste tips voor jou, waarmee je sowieso een origineel kado voor een 4-jarige gaat vinden.

De 10 leukste kado’s voor kinderen van 4 jaar:

Met sommige kadootjes zit je altijd goed. Een voorbeeld is speelgoed van LEGO DUPLO. Of je nou een kado voor een meisje van 4 jaar zoekt of voor een jongen van 4 jaar, dat maakt niks uit. Op deze leeftijd speelt hun fantasie een grote rol en hebben ze enorm veel speelplezier met een LEGO Duplo stoomtrein.

Op Bol.com scoort dit kado idee een 4.8 uit 5 en heeft het meer dan 300 reviews. Nu kunnen wij als experts jou natuurlijk adviseren bij het kopen van een kado voor een 4-jarige. Maar lees ook zeker deze review die dit leuke kado goed samenvat:

"Erg leuk speelgoed! Ik geef dit speelgoed echt een dikke 10. Het is mooi, leuk, stevig, educatief, eigentijds enz enz. Zowel de kinderen als papa vinden het helemaal geweldig. De set is compleet en de trein kan een leuk rondje rijden. Het is extra leuk om een uitbreidingsset er bij te kopen, waardoor je nog meer rails, wissels en een brug hebt. Vind de interactieve ‘stenen’ die je op de rails kunt leggen geniaal en je zou zelfs de app kunnen installeren waarmee je de trein te besturen"

Bron:Bol.com

Beweging is goed voor iedereen en dus ook voor kinderen van 4 jaar. Om beweging te bevorderen kun je verschillende dingen bedenken, denk bijvoorbeeld aan een spel. Spelenderwijs leren en doen kinderen het meest. Een spel wat perfect zou zijn is The Floor is Lava. Misschien heb je al eens van de term gehoord, het doel is om niet de grond te raken, deze is namelijk van lava. Afhankelijk van de wijzer moet er gesprongen worden naar een bepaalde kleur mat om jezelf in veiligheid te brengen.

Het spel is leuk om te doen met het gezin, maar natuurlijk ook als er vriendjes of vriendinnetjes zijn. The Floor is Lava is vanaf 4 jaar, ze zullen dus nog jaren plezier hebben van dit eenvoudige spel.

SJOEF Dolly Meisjesfiets
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 00:21

En van het ene bewegelijke kado voor een kind, gaan we naar het andere beweeglijke kado idee. Hoe gaaf is het als je een fiets kado kunt geven?! Als kind zijnde is dit hartstikke leuk om te krijgen. En het helpt enorm als de fiets er dan ook nog eens heel mooi uitziet. Dat is bij de Sjoef Dolly Meisjesfiets zeker het geval. Op de fiets zijn verschillende unicorns te zien, bijvoorbeeld op de kettingkast, maar ook op het poppenzitje.

En goed nieuws voor de ouders, de fiets is namelijk al voor 95% afgemonteerd wanneer deze wordt geleverd. Met een gemiddelde montagetijd van 10 minuten is de fiets gereed om te worden gebruikt. Meer weten over dit originele kado? Bekijk dit leuke kado voor een meisje van 4 jaar dan snel. Goed om te weten is dat Sjoef ook jongens fietsen heeft, die er ook geweldig uitzien en van hoge kwaliteit zijn.

Unicorns zijn momenteel misschien wel het meest populaire item onder jonge kinderen. Wat voor speelgoed je ook geeft, als er een unicorn op staat kan het eigenlijk niet verkeerd zijn. Ook bij dit kado staat de eenhoorn centraal. Met deze set maak je gemakkelijk unicorn beeldjes van gips, deze geef je vervolgens een mooi kleurtje. En om het helemaal af te maken is er ook glitterstof bijgeleverd, dit is de spreekwoordelijke kers op de taart.

Als we kijken naar de minimale leeftijd om met dit kado aan de slag te gaan, is een kind van 4 jaar nog een jaartje te jong. Maar met een beetje hulp van papa of mama is dit een top kado. Als je een kado voor creatieve jongens en meisjes zoekt, overweeg dan zeker deze deze set van SES Creative.

Een favoriet van ons is toch wel het educatieve spel Ik Leer Vormen en Kleuren. Eerder was deze kadotip al terug te vinden bij de kado’s voor kinderen van 3 jaar. Nu moet je zeker niet denken dat dit spel te makkelijk is voor kinderen van 4 jaar. Het is namelijk mogelijk om zelf de moeilijkheidsgraad aan te passen, zo kun je het spel zelfs interessant maken voor kinderen met een leeftijd t/m 5 jaar.

In totaal kunnen er 6 spellen worden gespeeld. Met deze spellen leren ze onder andere verbanden te leggen en vergroten ze hun woordenschat. En op het moment van schrijven kost dit kadootje rond de €10. Ideaal om bijvoorbeeld te geven voor Sinterklaas, Kerst of natuurlijk voor een verjaardag.

Een kado voor een kind van 4 jaar zoeken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie set viltstiften? Viltstiften deden het jaren geleden al goed als presentje en dit is na al die jaren onveranderd. Misschien zijn dit wel de eerste stappen van de kleine Rembrandt of Vermeer. Deze kans is natuurlijk nihil, wil is de kans erg groot dat de 4-jarige dit kado enorm leuk gaat vinden.

Je hebt nooit genoeg viltstiften in huis als je kleine kinderen hebt. Met deze set gaat het jou niet gebeuren dat je een bepaalde kleur mist of dat er een stift is uitgedroogd. Het mooie van deze viltstiften is dat ze 8 weken lang zonder dop kunnen. In deze 8 weken kun jij dus goed zoeken onder de kast, in de bank of op een andere onlogische plek waar de kleuter de stift heeft gelaten.

De Toren van Pisa kennen we allemaal als het scheve gebouw in Italië. Maar deze scheve toren kan ook gewoon bij jou in de woonkamer staan. Eerlijk is eerlijk, deze versie is wat minder indrukwekkend dan de toren in Italië, maar de kinderen vinden deze gelukkig wel een stuk leuker. Doel van dit spannende spel is om toeristen op de wankele toren te plaatsen, zonder dat zij zullen vallen. Degene die als eerste alle toeristen heeft geplaatst is de grote winnaar. 

Eigenlijk is iedereen die dit spel speelt een grote winnaar. Doordat het spel laagdrempelig en snel is, vinden kinderen het geweldig om te spelen. Zij zullen het ene moment plat liggen van het lachen en het andere moment weer gefocust zijn voor het plaatsen van de toegerust op de toren. Als je het ons vraagt, is dit een van de leukste kado’s voor een kind van 4 jaar.

Magneetboek
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 00:28

Heb je een klein kado voor een verjaardag nodig? Dan is dit een origineel geschenk om te geven. Met het magneetboek maken de kids de leukste dieren. Dit kunnen bestaande dieren zijn, maar ook zeker eigen creaties. We weten allemaal hoe fantasierijk kleine kinderen zijn, reken er dus maar op dat je nieuwe diersoorten gaat ontdekken.

In totaal zitten er 10 voorbeeldkaarten in en 30 magneten. Aan de binnenzijde van het boek worden de dieren middels een magneet vastgeplakt. Jongens en meisjes zullen eindeloos speelplezier hebben met het magneetboek. Bestel deze nu lekker vanaf jouw luie stoel en je hebt het kadootje uiterlijk morgen in huis.

Creatief bezig zijn met je kinderen is heerlijk. Dit is goed voor de ontwikkeling van hen, maar de ouders vinden het natuurlijk ook leuk om met hen een activiteit te doen. Met Play-Doh Super Color Pack Klei maak je dan ook niet alleen de kinderen blij, maar ook de ouders. 

Met de 20 verschillende kleuren kunnen de 4-jarigen helemaal losgaan. Rol de klei, kneed de klei of draai de klei. De kleine creatievelingen zullen hier de gekste creaties van maken. Met dit leuke kado voor jongens van 4 jaar en meisjes van 4 jaar haal je uren speelplezier in huis. En om de prijs hoef je het zeker niet te laten. Bekijk nu de prijs en maak jouw keuze.

En dan alweer het laatste kado voor kinderen van 4 jaar, maar dit is zeker niet het minste kado. Wij zijn dol op spellen en dan kan Kroko Loko zeker niet in je collectie ontbreken als je jonge kinderen hebt. Zo leuk als de naam is het spel ook. Doel van het spel is om jouw krokodil zo lang mogelijk te maken, dit doe je door het verzamelen van kaartjes. Je kunt het een beetje zien als een variant op memory, maar dan met meer actie.

Door het spel te spelen zullen ze meer dieren leren kennen, maar ook leren ze om te gaan met tegenslagen. Dit gebeurt wanneer ze een beurt moeten overslaan of wanneer er een kaartje bij hen wordt gestolen.

Dit kan een kind van 4 jaar

Een kind van 4 jaar ontwikkelt zich volop. Op het gebied van taal kan een 4-jarige doorgaans eenvoudige zinnen begrijpen en formuleren en zijn woordenschat groeit snel. Sociaal gezien worden er basis interactievaardigheden ontwikkelt, zoals het delen van speelgoed en het begrijpen van eenvoudige regels in groepsactiviteiten.

Op motorisch vlak verbetert de fijne motoriek, waardoor het kind beter kan tekenen, knippen en voorwerpen manipuleren. De grove motoriek verbetert ook, wat zich uit in meer behendigheid en coördinatie bij rennen, springen en klimmen. Het kind begrijpt eenvoudige concepten van tijd, zoals ochtend en avond, en herkent basisvormen en kleuren. Al met al is de vierjarige leeftijd een cruciale periode waarin de basis wordt gelegd voor verdere cognitieve, sociale en motorische vaardigheden.

Veelgestelde vragen over het kopen van een kado voor kinderen van 4 jaar

Wat is leuk speelgoed voor een kind van 4 jaar?

Speelgoed dat de ontwikkeling van een 4-jarige stimuleert is altijd goed. Denk aan bouwsets, zoals Duplo, waarmee ze hun creativiteit en fijne motoriek kunnen ontwikkelen. Educatieve spellen met kleuren, vormen en letters bevorderen de cognitieve groei. Fietsen met zijwieltjes dragen bij aan de grove motoriek, terwijl puzzels hun probleemoplossende vaardigheden aanscherpen. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar bekijk vooral de 10 genoemde kado ideeën.

Wat is echt een leuk kado voor een jongen van 4 jaar?

Voor de avontuurlijke jongen kan een loopfiets hem helpen zijn balans te verbeteren en zijn coördinatie te ontwikkelen. Auto's en actiefiguren bevorderen fantasierijk spel en sociale interactie. Ook kunnen boeken met levendige illustraties en eenvoudige verhalen een leuk kado zijn om te geven.

Kortom, het ideale kado combineert plezier met leerzame elementen, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke interesses en ontwikkelingsbehoeften van de jongen.

Wat geef je een meisje van 4 jaar?

Een geweldig kado voor een meisje van 4 jaar is speelgoed dat haar verbeelding ten goede komt. Overweeg kleurrijke bouwsets zoals Duplo, poppenhuizen, of creatieve knutselspullen. Ook kun je denken aan Interactieve spellen met letters en cijfers of aan boeken met betoverende verhalen en levendige illustraties

Waar koop ik de beste kado’s voor een 4-jarige?

De beste kado’s voor meisjes en jongens van 4 jaar koop je het makkelijkst online bij winkels als Blokker, HEMA, Intertoys, Yoursurprise, Kruidvat en Bol.com. Naast dat je tijd zult besparen, vergelijk je ook makkelijk de prijzen online. Bekijk nu de 10 leukste kado’s voor kinderen op deze pagina en kies jouw favoriet.

bol.com
conrad.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 00:27
bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 01:06
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 00:21
bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 01:12
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 01:58
bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 00:21
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 01:25
bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 01:57

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *