10 originele kado’s voor kinderen van 3 jaar

Kado kind 3 jaar

Je hebt een kado voor een kind van 3 jaar nodig en wij gaan je daarbij helpen! Kinderen zijn op deze leeftijd volop in ontwikkeling en kunnen steeds meer. Ze kunnen onder andere redelijk praten, kleuren en samenspelen. Op basis van wat ze al kunnen wil je een leuk en origineel kado geven. Van Nijntje Memory tot Play-Doh Klei en van badspeelgoed t/m een graafmachine, je komt het allemaal tegen in ons overzicht met originele kado’s voor een 3-jarige!

Bekijk de beste 10 kadootjes voor een peuter van 3 jaar:

1. Educatief speelgoed

Magneetboek
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 12/06/2024 - 00:24

We beginnen deze lijst meteen met 1 van onze favoriete kadootjes voor kinderen van 3 jaar, namelijk het Janod Dieren Magneetboek. Het belangrijkste is natuurlijk dat je speelgoed koopt wat een kind leuk vindt en dan is het een bonus als het ook nog eens leerzaam is. Met dit educatieve speelgoed zit je sowieso goed! Het Janod Dieren Magneetboek is een betoverend kado voor een nieuwsgierige 3-jarige ontdekkingsreiziger. Met dit kleurrijke magnetische boek kunnen kleintjes hun eigen dierenwereld creëren en tegelijkertijd hun fijne motoriek ontwikkelen. 

Dik pluspunt is dat je het magneetboek makkelijk mee kunt nemen. Kinderen kunnen zich vermaken als ze onderweg zijn, maar ook als ze bijvoorbeeld naar opa en oma gaan. Kortom, een hartstikke leuk kado om te geven voor een verjaardag. Maar niet alleen voor een verjaardag, ook is dit perfect voor Sinterklaas, Kerst en andere gelegenheden waar je een klein kadootje voor nodig hebt.

2. Bouw- en constructiespeelgoed

Als je op zoek bent naar speelgoed voor een 3-jarige, dan kan LEGO DUPLO natuurlijk niet ontbreken. LEGO DUPLO is al tientallen jaren enorm populair en dat is niet voor niets. Ze blijven met vernieuwende producten komen die keer op keer weer een hit zijn. Zo ook de LEGO DUPLO Stoomtrein, wij vinden dit een enorm leuk kado voor een kind van 3 jaar. Maar wij zijn zeker niet de enige die dit vinden, de meer de 300 reviews op Bol.com denken daar net zo over. 

De peuter kan de stoomtrein makkelijk bedienen, door het geven van een klein setje begint de trein te rijden. Bij deze set zitten onder andere 5 actiestenen, deze kan de 3-jarige op de rails leggen. Afhankelijk van de steen, zal de trein gaan toeteren, gaan de lampen aan of laat de trein van richting veranderen. Nieuwsgierig naar de andere 2 stenen en alle andere functies van dit originele kado? Bekijk de kadotip dan nu.

3. Knutselspullen

Het kan bijna niet anders of jij hebt vroeger als kind met klei gespeeld. Vaak deed je dit op school, maar natuurlijk ook thuis. Enige nadeel was dat de klei op een gegeven moment niet meer goed was of simpelweg ergens was gesneuveld. Met de 20 Play-Doh klei potjes kun je in ieder geval een lange tijd vooruit. Dit geeft de 3-jarige urenlang speelplezier.

Bijkomend voordeel van dit kado voor een kind van 3 jaar is dat het de creativiteit zal aanwakkeren. Met de zachte kneedbare klei boetseren de kinderen hun eigen meesterwerken, van kleurrijke dieren tot fantasievolle vormen. Naast de eerder genoemde creativiteit zal ook de fijne motoriek worden ontwikkeld en ontdekken ze verschillende texturen. De klei is makkelijk op te bergen in de hersluitbare potten, deze zorgen ervoor dat de klei ook langer houdbaar is. Geef dit leuke kado aan een 3-jarige en je zult zeker punten scoren bij hem of haar.

4. Poppen

Voor een onvergetelijk kado voor een 3-jarige is de Babypop My Piccolina Interactive een goede keuze! Deze schattige interactieve babypop heeft verschillende realistische functies.  Denk hierbij aan lachende geluiden, bewegende oogjes en het bewegen van haar mond wanneer je de fles geeft. Deze pop reageert op liefdevolle interactie, wat de verbeelding van het kind van 3 jaar stimuleert.

Kinderen hebben veel fantasie, met deze fantasie kunnen ze een rollenspel uitvoeren en zich voorstellen hoe ze voor hun eigen kleine vriendje zorgen. Met de liefdevolle zorg van een 3-jarige wordt deze interactieve babypop al snel een onmisbaar lid van de speelgoedfamilie. Doorgaans is dit een kado voor meisjes van 3 jaar, maar uiteraard kunnen jongens het ook een leuk kado vinden. Geef nu dit kado en je zult zien dat er een grote glimlach op het gezicht van de jarige komt.

5. Muziekinstrument

Kinderen zijn dol op bijna al het speelgoed wat geluid maakt. Wanneer je een kado geeft aan een 3-jarige waar geluidjes uit komen, heb je sowieso een schot in de roos. Voor de ouders is dit natuurlijk niet altijd een feestje, maar het plezier van het kind staat voorop. En als de ouders een beetje liefhebbers zijn van muziek, dan zullen ze al helemaal geen bezwaar hebben wanneer de kleine een speelgoed instrument krijgt. Misschien zijn dit wel zijn of haar eerste stappen tot een beroemd artiest 😉

Bij de kadotips voor een kind van 2 jaar schreven we al over een speelgoed keyboard en voor de 3-jarige is een speelgoed gitaar een leuk kado idee. Op deze Bumba gitaar kunnen 5 noten gespeeld worden en kun je de snaar (met geluid) bewegen. Mocht het nog niet lukken om zelf mooie muziek te maken, dan kan er gelukkig ook nog gekozen worden om verschillende Bumba liedjes af te spelen. Met dit leuke kado voor een kind van 3 jaar ga je hem of haar enorm blij maken. En het mooie is dat zij hier voorlopig nog niet op zijn uitgekeken.

6. Buitenspeelgoed

Graafmachine
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 12/06/2024 - 00:24

Heb je een kado voor een kind van 3 jaar nodig die graag buiten speelt en geobsedeerd is door machines? Dan is dit het kado wat jij wil kopen. En met machines bedoelen we alles wat groot is en wielen heeft. Kinderen vinden dit over het algemeen geweldig, denk bijvoorbeeld aan auto’s, trekkers en graafmachines. Wij hebben de graafmachine als favoriet en raden deze dan ook aan om aan een peuter kado te geven.

De BIG ‘Power Worker’ Maxi Digger graafmachine zal een lach op het gezicht van de jarige tevoorschijn toveren. Dit gebeurt al wanneer het kadopapier eraf wordt gehaald, maar helemaal wanneer hij of zij erop zal zitten. De volledig beweegbare, functionele graafarm kan 360 graden draaien en is ook geschikt om binnen mee te spelen. De wielen zijn namelijk voorzien van een zachte rubberen coating, hierdoor zullen er geen strepen op de vloer komen. De graafmachine is dus niet alleen een leuk kado voor jongens van 3 jaar en meisjes van 3 jaar, maar ook voor de ouders.

7. Interactief speelgoed

VTech Marco’s Pizzaparadijs
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 12/06/2024 - 00:23

Ouders, ooms en tantes, opa’s en oma’s, graag jullie volledige aandacht voor dit originele kado voor een kind van 3 jaar! Dit kan zomaar het beste kado zijn waar jullie naar op zoek zijn. Dat jongens en meisjes van 3 jaar veel fantasie hebben, dat is een gegeven. Met hun rijke fantasie, creativiteit en nieuwsgierigheid zullen ze zich ontelbare uren vermaken met Marco’s Pizzaparadijs Activity Center.

De peuters kunnen zelf de lekkerste pizza’s bereiden. Hierbij doen ze precies wat een echte pizzabakker ook doet. Draaien aan de temperatuurknop, oven sluiten en openen, toppings kiezen, pizza snijden, serveren, afrekenen en nog veel meer. En het allergaafste is dat de interactieve pizzaschep herkent welke toppings er op de pizza zitten, dit hoor je dan ook. Ondertussen worden er vrolijke liedjes gezongen en heeft het Pizzaparadijs nog meer leuke verrassingen. Bekijk nu dit kado en maak een keuze!

8. Ik leer vormen en kleuren

Bij het eerste kado idee gaven we al een kadotip wat zowel leerzaam als erg leuk is. Ook bij Ik Leer Vormen en Kleuren is dit het geval. De spelletjes zijn enorm geschikt om even tussendoor te spelen. Even snel voor het eten of bij opa en oma thuis wanneer je op visite bent. Kinderen van 3 jaar hebben geen grote spanningsboog, ook hier spelen de spellen perfect op in.

In totaal bestaat Ik Leer Vormen en Kleuren uit 6 verschillende spelletjes. Met de verschillende spellen leren ze spelenderwijs vormen herkennen, verbanden te leggen, kleuren benoemen en de woordenschat te vergroten. En het mooie is dat jij zelf de moeilijkheidsgraad kan bepalen. Het spel kan al gespeeld worden vanaf 2 jaar en is tot 5 jaar nog interessant om te spelen. Wanneer je dit kado geeft aan een peuter van 3 jaar, zal hij/zij er ook nog lang plezier van hebben.

Bijkomend voordeel van dit kado is dat het rond de €10 kost. Dit maakt het leuk om te geven als je een klein kadootje nodig hebt. Bijvoorbeeld een schoenkadootje voor Sinterklaas of een geschenk voor Kerst onder de kerstboom.

9. Badspeelgoed

Badspeelgoed
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 12/06/2024 - 00:25

Kinderen in bad doen is niet altijd een makkie. Maar dit hoeft echt niet moeilijk te zijn. Koop badspeelgoed en de 3-jarige zal elke keer met veel plezier in bad gaan. Welk badspeelgoed moet ik kopen? Dit hoor ik je denken en uiteraard komen we dan ook meteen met een oplossing. Je moet Nuby de Drijvende Octopus hebben.

Naast dat de octopus er vrolijk en kleurrijk uitziet, kun je er ook een leuk spel mee spelen. Er zitten namelijk 3 ringen bij, deze kunnen worden geworpen om de tentakels van de octopus. Een leuke uitdaging voor de kids terwijl ze in bad zitten. Groot voordeel van Nuby de Drijvende Octopus is dat er geen gaatjes in zitten en dus ook niet kan schimmelen. Verras een kind van 3 jaar nu met dit leuke en originele kado.

10. Nijntje Memory

Bij een overzicht met de beste kado’s voor een kind van 3 jaar, kan Nijntje natuurlijk niet ontbreken. Er is veel populair speelgoed met Nijntje te bedenken. Maar voor een jongen of meisje van 3 jaar gaan wij voor het Nijntje XL memory spel. Doel van het spel is simpel, vind als eerste 2 dezelfde plaatjes.

In de zoektocht naar 2 dezelfde plaatjes spelen concentratie en geheugen een grote rol. Spelenderwijs zul je dit ontwikkelen bij de peuters. En wanneer je dit vaak speelt met hem of haar, zal het niet lang duren voordat je wordt verslagen.

Als het goed is heb je na het zien van dit overzicht met 10 originele kado’s voor kinderen van 3 jaar op zijn minst 1 kado gevonden. Veel plezier bij het geven van de kado’s voor iemand zijn verjaardag, voor Kerst, Sinterklaas of een andere feestelijke gelegenheid.

Veelgestelde vragen over een kado voor een kind van 3 jaar

Wat vinden kinderen van 3 jaar leuk?

Kinderen van 3 jaar houden over het algemeen van speelgoed en activiteiten die hun nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht stimuleren. Populair speelgoed voor deze leeftijdsgroep omvat kleurrijk constructiespeelgoed zoals LEGO DUPLO, educatief speelgoed dat hen helpt bij het leren van vormen en kleuren, interactieve poppen of knuffels en creatieve materialen zoals klei of vingerverf. Bovendien genieten ze vaak van buitenspelen met bijvoorbeeld een loopfiets, schommel, of zandbak. Activiteiten zoals voorlezen, muziek maken en verkleden zijn ook favoriet bij veel 3-jarigen, omdat ze graag ontdekken en hun verbeelding gebruiken tijdens het spelen.

Wat kan een 3-jarige?

Op deze leeftijd kunnen de meeste kinderen vaak eenvoudige instructies begrijpen en uitvoeren. Ze ontwikkelen hun fijne motoriek, waardoor ze in staat zijn om met kleine voorwerpen te spelen en tekenen. Taalvaardigheid neemt toe, en ze kunnen zinnen vormen van twee tot drie woorden. Sociaal gezien beginnen ze interesse te tonen in spelen met andere kinderen en ze begrijpen basisconcepten zoals delen en wachten op hun beurt. Daarnaast zijn 3-jarigen nieuwsgierig en ontdekken ze hun omgeving actief. Ze kunnen al enkele kleuren herkennen, eenvoudige puzzels maken en genieten van eenvoudige liedjes en verhalen.

Wat geef je een kind van 3 jaar kado?

Voor een kind van 3 jaar zijn cadeaus zoals LEGO DUPLO-bouwsets, kleurrijke puzzels, interactieve knuffels zoals een pratende pop, creatieve materialen zoals vingerverf en een loopfietsje perfecte kado's. Het geven van kleurrijke boeken met dierenverhalen en grote letters kan ook de liefde voor lezen stimuleren. Het belangrijkste is om cadeaus te kiezen die zowel educatief als leuk zijn, en die passen bij de interesse en ontwikkelingsfase van het kind. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Bekijk nu 10 originele kado's voor een kind van 3 jaar.

Waar koop je het beste een kado voor een kind van 3 jaar?

De beste kado's voor een kind van 3 jaar koop je het makkelijkst bij winkels als Blokker, HEMA, Intertoys, Yoursurprise, Action, Kruidvat en Bol.com.

bol.com
conrad.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 12/06/2024 - 00:23
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 12/06/2024 - 01:09
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 12/06/2024 - 00:23
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 12/06/2024 - 01:02
bol.com
degrotespeelgoedwinkel.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 12/06/2024 - 00:59
bol.com
deonlinedrogist.nl
Laatst bijgewerkt op: 12/06/2024 - 00:25
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 12/06/2024 - 00:23

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *