Kletspot kopen: het perfecte cadeau!

Kletspot-cadeau

Zelf had ik nog nooit van een Kletspot gehoord totdat ik afgelopen zomer een weekendje verbleef in een Airbnb. Bij dit huisje hadden we verschillende spellen tot onze beschikking waarvan we de meesten wel kenden, maar de pot met kaarten was nieuw voor ons. Uiteindelijk hebben we daar een paar uurtjes in de tuin gezeten en hebben we enorm gelachen om de vragen die in de Kletspot zaten.
Afgelopen weekend heb ik mijn vriendin een Kletspot cadeau gedaan en wederom was het een groot succes! Een Kletspot kopen doe je voor verschillende gelegenheden en dit maakt het ook tot het perfecte cadeau.

Wat is een Kletspot?

Mocht je er echt nog nooit van gehoord hebben dan denk je waarschijnlijk ‘een Kletspot, wat is dat dan?’. Eigenlijk is het een heel simpel concept. Het is een glazen pot met (meer dan) 100 kaarten en op die kaarten staan vragen en dilemma’s. Je kunt elkaar om en om een vraag stellen of meerdere achter elkaar, dat mag je helemaal zelf bepalen.

De Kletspot zorgt ervoor dat je niet met je telefoon of tablet bezig bent, door dit te spelen ga je echt even offline. De vragen zullen zorgen voor veel hilarische momenten, bekentenissen en ook verhalen van vroeger. Zelf was ik bang dat we zo door de vragen waren en dat we de pot daarom 1 keer zouden gebruiken, gelukkig was dit niet het geval. We hebben in ongeveer 1,5 uur tijd een kwart van de vragen gespeeld. Dit gaan we dus zeker nog een paar keer doen. Naast het spelen staat de pot ook leuk als decoratie.

Wat voor vragen zitten er in de pot?

De kaarten kunnen werkelijk alle kanten op gaan, zo zitten er veel grappige vragen tussen, maar ook zeker serieuzere. Om een goed beeld te geven zal ik vast 3 vragen prijsgeven.

Dilemma:
Je leven lang wonen in een droomhuis of je leven lang 2 maanden per jaar reizen?
Wie zou je liever zijn? De beste teamspeler van een team dat altijd verliest of de slechtste teamspeler van een team dat altijd wint?

Vraag:
Als je mij 1 dag mag zou mogen gebruiken waarvoor je maar wilt, hoe ziet onze dag er dan uit?
Ben ik veranderd sinds onze eerste ontmoeting?

Verschillende soorten Kletspotten

Zelf heb ik de ‘Lieveling Kletspot’ deze is bedoeld voor koppels, bovenstaande vragen komen dus ook uit deze pot. Maar naast de Lieveling zijn er nog meer soorten voor andere gelegenheden. De verschillende soorten met de gelegenheden heb ik voor je op een rijtje gezet.

Kletspot Lieveling – Deze is bedoeld voor koppels.

Kletspot Stout – Ideaal voor een avond met vrienden of vriendinnen, alleen geschikt voor volwassenen!

Kletspot KIDS – Dit is een plastic pot voor de leeftijd vanaf 9 jaar. Er zit ook een dobbelsteen bij voor een extra spelelement.

Kletspot Dubio – Deze bevat enkel kaarten met gestoorde dilemma’s.

Kletspot Studenten – Zoals de naam al aangeeft is deze voor de studenten. Naast uitdagende vragen zitten hier ook opdrachten in.

Kletspot Mamalief – Hier zitten 54 kaarten in waarvan je er 45 naar eigen idee moet invullen. Dit is ook een perfect moederdagcadeau. Met deze editie kun je jouw moeder bedanken en laat je haar gegarandeerd glimlachen.  

Kletspot Fratsen Next Kids Editie – De pot bestaat uit 100 vragen en uit 100 anti-verveel tips. De aanbevolen leeftijdscategorie is 6 tot en met 12 jaar.

Kletsdoosje Reiseditie – Gemakkelijk formaat om mee te nemen tijdens jouw vakantie. In plaats van een pot zitten de kaarten in een doosje. Deze reiseditie is dan ook iets goedkoper.

Kletspot Bluf – Leuk om te spelen met familie en vrienden. Laat je verbazen over wie de waarheid spreekt en ontdek wie er aan het liegen is.

Kletspot Vriendinnenpraat – Het zal je niet verrassen, maar deze versie is bedoeld voor vriendinnen die lekker een avondje met elkaar op de planning hebben.

Kletspotje Ukkepukkepot – Dit is een super origineel cadeau voor een babyshower of een kraambezoek. Naast de kletskaarten zitten er ook invulmomenten bij waardoor het een extra element krijgt.

Kletspot Destijds – Bijna alle doelgroepen zijn aan bod gekomen, zo nu ook de senioren. Dit spel voor ouderen roept mooie herinneringen op waardoor er uren gebabbeld kan worden.

Kletspot Gozers – Naast de vrouweneditie is er ook pot voor mannen. Onderwerpen als gadgets, sport, voetbal, vrouwen, misdaad en drank komen allen voorbij. Ideaal om dit met een biertje te doen.

Kletspot Klessebessen – Kletskaarten voor het hele gezin. Wonderlijke weetjes, delemaa’s en vragen komen voorbij. De kinderen kunnen het ook onderling spelen.

Kletspot kopen als cadeau?

Voor elke gelegenheid is wel een Kletspot te vinden, daarom is het ook super makkelijk om als cadeau te geven. Naast dat het een makkelijke optie is, is het ook een origineel cadeau wat voor een hoop hilarische momenten zal gaan zorgen.
De potten variëren in prijs en kosten tussen de €15,- en €20,-. Het is super leuk om een pot te geven, maar natuurlijk nog leuker om er een te krijgen!

Waar kan ik een Kletspot kopen?

Een Kletspot kopen doe je het makkelijkst online. Op Bol.com zie je snel welke soorten er beschikbaar zijn en in de productomschrijving vind je een korte uitleg met wat je kunt verwachten van de desbetreffende versie. En het mooie is dat je de keuze hebt om de Kletspot op de dag zelf nog te laten bezorgen als je doordeweeks voor 13:30 jouw bestelling plaatst. Zo kun je last minute nog een goed cadeau kopen.

Bonus: zelf een Kletspot maken

Mocht je echt een persoonlijk cadeau willen geven dan kun je ook de uitdaging aangaan om zelf een pot met vragen te maken. Het lastigste gedeelte zit hem in de vragen. Je kunt ervoor kiezen om zelf bijvoorbeeld 50 vragen en dilemma’s te bedenken, mocht je er niet meer uitkomen dan kun je natuurlijk altijd even op internet wat ideeën vinden om tot het door jouw gewenste aantal vragen te komen. Ook is het een optie om een losse stapel met kaarten te kopen, dit kan bij de Action. Zie hier wat je nodig hebt om je eigen pot te maken:

  • Vragen (zelf bedacht of elders gekocht)
  • Een glazen pot. Een grote jampot is hier uitermate geschikt voor
  • Stickers en een label ter decoratie
  • Een touwtje. Deze kun je net onder de deksel knopen om de pot op e leuken.
  • Een spuitbus of wat verf om de deksel een kleur naar keuze te geven.


Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *