Duurzaam cadeau

Duurzaam cadeau

Je bent op zoek naar een cadeau voor iemand en je wil natuurlijk dat het in de smaak valt bij de desbetreffende persoon. Maar daarnaast wil je ook een milieuvriendelijk geschenk geven. Een cadeau dat bijdraagt aan het behoud van onze planeet en ook nog eens leuk is om te krijgen, is natuurlijk een win-win situatie! Duurzame cadeaus zijn de toekomst en in dit artikel geven we een aantal cadeau ideeën die jou op weg zullen helpen.

Wat is een duurzaam cadeau?

Bij een duurzaam cadeau staat de impact op het milieu centraal, hierbij is het streven om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor cadeaus die langer meegaan, gerecycled zijn of op een andere manier milieuvriendelijk zijn. De duurzame cadeau ideeën die wij geven in dit artikel voldoen aan deze eisen, we geven namelijk 3 verschillende refurbished producten als cadeautip.

Wat zijn refurbished cadeaus?

Refurbished producten zijn producten die om verschillende redenen zijn teruggestuurd naar de fabrikant of verkoper. Dit kunnen producten zijn die zijn gerepareerd en daarna weer zo goed als nieuw zijn, maar dit kunnen ook producten zijn die nooit zijn gebruikt en zijn teruggestuurd. Vervolgens wordt het desbetreffende product opgeknapt of na terugzending opnieuw in de verkoop gedaan. Het gevolg is dat het product net zo goed werkt als wanneer je de eerste bent die het zou bestellen, alleen krijg je er nu een flinke korting op.

Met het kopen van een refurbished cadeau zorg je ervoor dat er geen nieuw product wordt gemaakt, maar dat een al bestaand product wordt hergebruikt. Hiermee sla je 2 vliegen in 1 klap. Er wordt niet onnodig een product weggegooid (wat voor gevaarlijk afval kan zorgen) en er wordt geen extra nieuw product gemaakt wat ook een negatief effect op het milieu kan hebben.

Duurzame cadeau ideeën bij Philips

Philips geeft teruggestuurde producten een tweede kans, daarbij garanderen ze dezelfde kwaliteit als bij alle andere producten van Philips. En het mooie is dat op deze refurbished producten 2 jaar garantie zit. Wanneer je een refurbished product bij Philips koopt:

  • Heb je gegarandeerde Philips kwaliteit
  • 2 jaar garantie
  • Houd je rekening met het milieu
  • Betaal je minder voor hetzelfde product wat niet refurbished is

Wij hebben 3 van onze favoriete duurzame cadeaus voor jou geselecteerd. Bekijk ze nu.

Airfryer XL - Refurbished
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 25/09/2023 - 19:52

Heeft degene voor wie je een cadeau zoekt nog een ouderwetse frituurpan thuis? Dan wordt het toch echt tijd voor een Airfreyer. Naast dat een Airfreyer veel gezonder is, geniet je van nog veel meer voordelen. Een Airfreyer is namelijk niet alleen goed als vervanger van de frituurpan, maar je kunt hem ook gebruiken om te bakken, roosteren en grillen. Quiche, taart, vlees, vis, afbakbroodjes, je maakt het allemaal gemakkelijk met een Airfreyer.

Met meer dan 400 positieve reviews is de Refurbished Airfreyer XL een perfecte keuze. Zoek je nog een Kerstcadeau? Dan is dit misschien wel het cadeau dat je wilt geven. Helemaal mooi met het oog om gezonder te leven in het nieuwe jaar.

Een airfryer kun je gebruiken om te frituren, bakken, roosteren en grillen. Je kunt dus van alles maken in de airfryer. Van friet en snacks tot vis, vlees en groenten. Maar ook quiche, taart en afbakbroodjes kun je in de airfryer bereiden.

Blender Refurbished
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 25/09/2023 - 19:53

Een ander duurzaam cadeau, waar je velen erg blij mee zult maken, is een blender. Een blender is typisch een cadeau waarvan je niet wist dat je het nodig had, totdat je hem daadwerkelijk in gebruik had. Met een goede blender maak je gemakkelijk de lekkerste smoothies. Heerlijk om in het weekend wat fruit en yoghurt in een blender te gooien en hier binnen no-time een heerlijke smoothie van te maken. Uiteraard kan dit ook doordeweeks, maar in het weekend neem je er misschien net even wat meer de tijd voor om ervan te genieten 😉

De refurbished blender van Philips is alles wat je nodig hebt. De blenderkan gaat makkelijk in de vaatwasmachine, de messen zijn afneembaar en kun je dus schoonspoelen, verder kun je kiezen uit vooraf ingestelde programma’s. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar bekijk het refurbished cadeau idee vooral zelf.

refurbished elektrisch scheerapparaat
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 25/09/2023 - 19:57

Een scheerapparaat is een typisch duurzaam cadeau voor een man. Voor veel gelegenheden is dit geschikt om te geven. Heb je een Sinterklaas cadeau, verjaardagscadeau of gewoon een cadeau voor een andere gelegenheid nodig? Met een kwalitatief scheerapparaat zul je veel mannen blij maken. En met meer dan 600 positieve reviews kunnen we wel zeggen dat de Shaver series 5000 een fijn scheerapparaat is. Verras nu je vriend of een andere man met dit duurzame geschenk.

Conclusie

Duurzame cadeaus zijn een fantastische manier om liefde en zorg te tonen, zowel voor de ontvanger als voor onze planeet. Door bewust te kiezen voor duurzame geschenken kunnen we allemaal een positieve impact hebben op het milieu en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Dus de volgende keer dat je een cadeau wilt geven, denk hier dan aan en maak een keuze die de wereld een beetje groener maakt.

Veelgestelde vragen over duurzame cadeaus

Hoe kan ik duurzame cadeaus vinden?

Ga naar lokale ambachtelijke markten, boetieks en winkels die zich richten op duurzame producten. Hier kun je vaak unieke en milieuvriendelijke geschenken vinden of ga naar webwinkels die duurzame producten aanbieden

Wat zijn enkele voordelen van duurzame geschenken?

  1. Duurzame geschenken zijn over het algemeen geproduceerd met minder negatieve impact op het milieu
  2. Zijn vaak van hogere kwaliteit en gaan langer mee dan goedkopere alternatieven, wat resulteert in minder verspilling
  3. Duurzame cadeaus zijn vaak handgemaakt of afkomstig van lokale ambachtslieden, waardoor ze uniek en authentiek zijn
  4. Het geven van duurzame geschenken kan de ontvanger bewuster maken van milieukwesties en hen aanmoedigen om duurzamere keuzes te maken

Hoe kan ik mijn cadeaus milieuvriendelijk verpakken?

Dit kan op verschillende manieren. Gebruik bijvoorbeeld herbruikbare cadeauverpakkingen. En als je papier gebruikt, ga dan voor gerecycled inpakpapier of papier dat gemakkelijk recyclebaar is. Ook kun je jouw eigen DIY cadeauverpakking maken met behulp van oude kranten en tijdschrijften

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *