5 leuke kerstcadeaus voor vaste klanten

kerstcadeau

Misschien geef je kerstcadeaus aan je familie als je niet aan Sinterklaas doet. Als ondernemer heb je waarschijnlijk ook een kerstgeschenk voor je medewerkers, want dat is een goed gebruik waarmee je waardering toont voor een jaar lang inzet voor je bedrijf. Maar ook je vaste klanten verdienen waardering, want die geven je bedrijf bestaansrecht en zorgen ervoor dat iedereen binnen het bedrijf werk heeft. Daarom is het ook leuk om hen een kerstgeschenk te geven. We bespreken ter inspiratie vijf leuke kerstcadeaus voor vaste klanten.

Happibox

Een leuk idee voor een kerstpresentje voor klanten is een zogenaamde Happibox. Dat is een klein cadeaupakketje met een bepaald thema. Uiteraard is er de keuze uit verschillende thema’s, zodat je de meest passende optie voor je vaste klant(en) kunt uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan een winter borrelbox, filmcadeau of kerst theebox. Een leuk aardigheidje om te ontvangen dat gepersonaliseerd kan worden met de naam van de ontvanger!

Fijne wijnen

Is wijn achterhaald als een relatiegeschenk? Wij vinden van niet. Fijne wijnen blijven een uitstekend kerstgeschenk voor vaste klanten. Allereerst symboliseert wijn viering en gezelligheid, wat heel goed past bij de kerstsfeer. Eigenlijk zeg je zo dat je de relatie met je klanten viert en erop proost.  Daarnaast hebben hoogwaardige wijnen natuurlijk een luxe uitstraling, en wie houdt er nu niet van een luxe cadeau? Goede wijn is een geschenk dat smaak en stijl uitstraalt en klanten laat weten dat je hun loyaliteit waardeert en dat je wilt bijdragen aan gezellige kerstdagen voor hen.

Maatschappelijk verantwoord geschenk

Het kerstgeschenk voor vaste klanten is ook een handig moment om de nadruk te leggen op de waarde die je hecht aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord consumeren (en ondernemen). Het is belangrijk om daar als ondernemer mee bezig te zijn, zeker in deze tijd waarin je erop aangekeken wordt als je het niet doet. Steeds meer mensen in onze maatschappij geven de voorkeur aan duurzame en ethische producten. Overweeg daarom om maatschappelijk verantwoorde geschenken te geven. Bijvoorbeeld herbruikbare boodschappentassen, bamboe producten of fairtrade koffie. Niet iedereen heeft dat soort dingen zelf al in huis, maar ze komen wel goed van pas.

Kerstbloemen of -planten

Zeg het met bloemen (of planten)! Kerstbloemen of -planten brengen ze onmiddellijk de kerstsfeer in huis, waardoor ze bijdragen aan de feestelijke stemming. Denk bijvoorbeeld aan kerststerren, amaryllissen en kerstrozen. Deze zijn in het bijzonder geassocieerd met de feestdagen. Ook is het een duurzaam geschenk en kunnen ze met een beetje goede zorg langer mee gaan, waardoor men ook volgend jaar weer aan jouw geschenk wordt herinnerd.

Kerstgebak

In plaats van een geschenk dat maar één vertegenwoordiger van je het bedrijf dat jouw vaste klant is ten goede komt te geven, kun je ook kerstgebak laten bezorgen bij het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere kerststol, kerstcake of yule log (opgerolde cake die gegarneerd is met botercrème) die men dan in de laatste dagen voor de kerst gezamenlijk op kantoor soldaat kan maken. Ook zo draag maak je de feestdagen voor je vaste klanten een beetje extra feestelijk.

Wat ga jij dit jaar aan je vaste klanten geven als kerstcadeau? Vergeet uiteraard niet om aan je cadeau ook een persoonlijk tintje toe te voegen. Dat is een extra gebaar van waardering dat zeker op prijs gesteld wordt door je klanten en laat zien dat je echt moeite voor ze hebt willen doen met je kerstgeschenk. Voeg een (handgeschreven) bedankbriefje toe aan elk cadeau om je oprechte waardering voor je vaste klanten over te brengen. Zo versterk je hopelijk hun loyaliteit naar jouw bedrijf alleen nog maar meer.

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *