Boek Amalia cadeau geven

boek amalia

Een boek wat goed geschreven is en en een interessant onderwerp heeft is voor velen een enorm leuk cadeau om te krijgen. En als iets leuk is om te krijgen is het uiteraard ook leuk om te geven. Nu hebben we al vaker boeken uitgelicht en ook nu hebben we weer een boek gekozen om even wat extra aandacht aan te besteden. Het boek Amalia is op moment van schrijven net uit. In het boek leer je de jonge Amalia (bijna 18 jaar) echt beter kennen. Het gaat onder andere over haar liefde voor muziek, haar schooltijd en over Amalia haar toekomst als koningin.

Het boek Amalia geschreven door Claudia de Breij is in de eerste week al 50.000 keer over de toonbank gegaan. De tweede druk die uit 25.000 boeken bestaat is inmiddels ook al uitverkocht, dit betekent dat we een week na uitgave al toe zijn aan de derde druk van het boek. Een woordvoerder van uitgeverij Pluim geeft het volgende hierover aan “De aandacht voor het boek is gigantisch, dit hebben wij echt nog nooit meegemaakt.

Dat een beoogd troonopvolger een boek uitbrengt ter gelegenheid van zijn of haar achttiende verjaardag is niet iets nieuws. Zo werd in 1985 het boek van Willem-Alexander gepubliceerd en wanneer we nog verder terugkijken in de tijd zien we dat het boek van Beatrix in 1955 uitkwam.

Waar gaat het boek over?

Amalia die op 7 december 18 jaar wordt heeft natuurlijk nog niet super veel mee gemaakt. Wat het boek onder andere interessant maakt is dat je een goed beeld krijgt van de toekomstige troonopvolgster. Wanneer je het boek leest waarin Amalia enorm openhartig is zul je al snel concluderen dat de prinses intelligent en ambitieus overkomt.

Het boek geeft goed weer hoe Claudia de Breij Amalia ziet. Amalia heeft Claudia meegenomen naar verschillende locaties die voor haar belangrijk zijn. Dit zijn plekken als school, het strand en de Koninklijke stallen. Een groot deel van de gesprekken zijn dus op andere locaties gevoerd. Hier vertelt Amalia over zingen voor jezelf, het maken van cocktails, social media, paardrijden en hoe zij de toekomst ziet. Door het boek te lezen leer je Amalia echt beter kennen. Wanneer je fan bent van het Koningshuis of gewoon meer wilt weten over de kroonprinses dan is dit boek echt een aanrader. Leuke toevoeging is dat er in het boek foto’s staan uit het privé archief van Amalia. De coverfoto is ook een foto uit het eigen archief, dit is van een wintersporttripje. De foto op de achterkant van haar en Claudia samen heeft ze zelf gemaakt na heel veel mislukte selfies en lachbuien.

Amalia over mentale gezondheid en de toekomst

Praten met een psycholoog en hier in het openbaar over vertellen is voor veel mensen nog een taboe, niet voor Amalia. Zij vertelt dat ze als kind verschillende malen met een kinderpsycholoog heeft gepraat en dat ze nog steeds wel eens langsgaat bij een professional voor advies. 

Voor de kroonprinses is mentale gezondheid net zo belangrijk als fysieke gezondheid. “Af en toe praten met een professional vind ik heel normaal, zeker ook na wat er met mijn tante is gebeurd”, zegt ze, doelend op de jongere zus van haar moeder Máxima, Inés, die in 2018 zelfmoord pleegde. De openheid van een bekend persoon als de Kroonprinses kan iemand net dat zetje geven om toch met een professional op gesprek te gaan. Vanuit verschillende hoeken heeft de prinses hier al lovende woorden over ontvangen.

Waar is het boek Amalia te koop?

Het boek kun je bestellen bij Bol.com. Deze is te verkrijgen als hardcover, luisterboek en e-book. Zoals eerder aangegeven komt de foto van de hardcover uit het privé archief van Amalia en staan er ook foto’s uit dit archief in het boek. Voor de echte fan van het koningshuis is het dan ook een no brainer om de hardcover te bestellen. Een hardcover versie van het boek Amalia is naast leuker om te hebben, natuurlijk ook leuker om als cadeau te geven.

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *