Boek Erica Meiland kopen

Boek Erica Meiland

De echte kenner merkt meteen op dat het Erica Renkema moet zijn en niet Erica Meiland. Bij de redactie is dit ook bekend, maar toch zal Erica grotendeels bekend blijven als Erica Meiland. Na het succes van ex-man Martien heeft Erica ook ook een biografie uitgebracht. Waar Martien als nieuwkomer op de eerste plek van de Bestseller 60 binnenkwam, komt Erica binnen op de tweede plaats. In het boek ‘Erica – de motor achter de Meilandjes’ kom je alles te weten over Erica. Tijdens het lezen zul je lachen, maar misschien ook wel een traantje wegpinken. Wanneer je een fan kent van de Meilandjes en dan specifiek van Erica, dan is de kans groot dat er bovenaan het verlanglijstje “Boek Erica Meiland” staat. Lees nu vast wat achtergrondinformatie en kijk waar jij het boek kunt bestellen.

Gek genoeg is de meest gezochte vraag betreffende Erica hoe oud ze is. Zonder al te veel te vertellen over het boek kunnen we dit alvast prijsgeven. Mocht je een fan zijn, dan hoef je het nu in ieder geval niet meer op te zoeken. Erica is op het moment van schrijven (november 2021) 58 jaar. Dit betekent dat ze uit 1963 komt. 

Eerst was Erica niet heel enthousiast om een biografie uit te geven. Zoals zij zelf al aangaf is er veel over haar leven terug te vinden in het boek van Martien Meiland. Aan de andere kant kreeg ze te horen dat de biografie ook een kans was om meer haar kant van het verhaal toe te lichten. Hoe kijkt Erica tegen het leven aan, hoe heeft ze haar jeugd beleefd en hoe denkt ze over heftige gebeurtenissen zoals Martiens coming out. In dit boek wordt alles besproken vanuit Erica’s perspectief. De biografie is geschreven door Jan Dijkgraaf. Dit is dezelfde schrijver die ook het succesvolle boek van Martien uitbracht.

Erica – de motor achter de Meilandjes

Erica is natuurlijk bekend van de Chateau Meiland. Het programma dat 2 keer per week op tv is heeft meer dan een miljoen kijkers! In de serie ken je haar misschien vooral als een handige vrouw die de klussen in huis uitvoert, in het boek komt naar voren dat zij natuurlijk veel meer is dan dat. Ze vertelt over haar jeugd die ze doorbracht in een kunstzinnig gezin, het feminisme en uiteraard mag ook Martien niet ontbreken in het boek. 

Vanzelfsprekend lees je vanuit het perspectief van Erica, een leuke passage is dat ze het heeft over Martien en hem de lelijkste man vindt die ze ooit heeft gezien en uiteindelijk dus de liefde van haar leven werd. Het is bekend dat Martien op late leeftijd voor zijn homoseksualiteit uitkwam, dit heeft natuurlijk ook veel invloed gehad op Erica, hierover vertelt ze heel open en eerlijk. Dat Erica en Martien niet samen verder gingen is een tegenslag geweest voor beide, maar ze hebben nog meer tegenslagen gekend. Zo heeft Erica ook financieel zware jaren meegemaakt, hier gaat ze verder op in.

We kunnen nog veel meer onderwerpen opnoemen die worden behandeld, maar het gaat werkelijk over alles: politiek, geld, feminisme, liefde, de serie, huizen en de dood. Wanneer je dit boek hebt gelezen kun je wel concluderen dat je Erica echt een stuk beter kent.

Ophef boek Erica Meiland

Nadat het boek is uitgebracht ontstond er ook meteen een hoop ophef. In het boek gaat het over moslima’s die een boerka dragen, Erica noemt hen pinguïns. Daarnaast zegt ze ook dat er geen meisje is dat in de zomer graag een hoofddoek draagt. Deze uitspraken werden haar absoluut niet in dank afgenomen en zorgden voor een hoop commotie. 

Waar nog meer ophef over is, is over het liefdesleven van Erica. Ze ontkent in de biografie dat ze ooit een relatie heeft gehad met een privédetective, terwijl de privédetective in kwestie beweert dat er zeker wel een relatie was. Ook dit is weer voer voor een hoop speculaties.

Waar is het boek Erica Meiland te koop?

Op het moment van schrijven is de paperback versie nog niet te koop, wel kun je deze alvast reserveren via Bol.com. Op 22 november 2021 is het boek echt beschikbaar. Mocht je niet kunnen wachten dan kun je wel alvast het E-book bestellen. Naast dat je het E-book eerder kunt lezen is deze ook iets goedkoper. Het ligt er maar net aan wat jouw voorkeur heeft, wanneer je een echte verzamelaar bent is het natuurlijk leuk om de paperback versie te bestellen. 

Erica Meiland boek als cadeau

Sinterklaas & Kerst, de maand van de feestdagen zit er weer aan te komen. Dit is standaard ook de periode waarin je op zoek bent naar een cadeau. Het hoeft natuurlijk niet de maand december te zijn om een cadeau te geven, verjaardagen en andere dagen die gevierd moeten worden heb je het hele jaar door. Één boek cadeau geven is leuk, maar wat is er leuker dan Één boek cadeau geven? Juist, 2 boeken cadeau geven. Wanneer de biografie van Erico een passend cadeau is, is de biografie van Martien dit waarschijnlijk ook.

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *