Cadeaus voor plantenliefhebbers

cadeaus voor plantenliefhebbers

Welkom in de wondere wereld van cadeaus voor plantenliefhebbers! Als je een vriend(in), familielid of geliefde hebt die helemaal gek is op planten, dan ben je hier aan het juiste adres. Of het nu gaat om een ervaren botanicus of een beginnende plantenouder, er is altijd wel iets speciaals te vinden dat hun groene hart sneller doet kloppen.

Plantenliefhebbers waarderen niet alleen de schoonheid van de natuur, maar ook de zorg en aandacht die nodig is om hun groene vrienden te laten gedijen. Daarom is een cadeau dat hun liefde voor planten onderstreept altijd een schot in de roos. Over liefde voor planten gesproken, neem zeker eens een kijkje op Bulbs4you.nl.

Om jou te helpen in je zoektocht naar originele cadeaus voor plantenliefhebbers, hebben wij een paar van onze favorieten geselecteerd. Laat je nu inspireren door deze 6 verschillende cadeautips.

Wat is een leuke plant om te geven?

Een ananasplant is enorm leuk om cadeau te geven. De smaak van iemand is natuurlijk altijd uniek, er bestaat dus eigenlijk geen perfecte plant. Wel zijn er planten die vaak goed scoren, de ananasplant is hier een voorbeeld van. Belangrijk punt is dat je origineel bent of je moet goed hebben opgelet wat zijn/haar lievelings plant of bloem is. In het tweede geval scoor je punten doordat je aantoont goed op te letten. Naast de ananasplant vind je nog 2 tips!

Ananasplant
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 23/08/2022 - 17:48

Maar zit er een echte ananas in deze plant? Oh jazeker! Bij deze kamerplant met volgroene bladeren bevindt de ananas zich bovenop. Wanneer je binnenloopt in een woonkamer, dan is de kans groot dat deze exotische verrassing direct opvalt. Een ananasplant is namelijk een echte blikvanger. We snappen het volledig als je bij het eerste cadeau voor de plantenliefhebber al jouw keuze hebt gemaakt.

En het wordt zelf nog mooier, de ananasplant staat ook bekend als de anit-snurkplant. ‘s Nachts geeft de plant zuurstof af en is door het enzym bromeliane een sterke ontstekingsremmer. Als je een cadeau voor een plantenliefhebber zoekt die ook nog snurkt, dan is dit een win-win situatie.

Pioenroos cadeau
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 07/06/2023 - 20:15

Misschien een kleine zijstap voor de plantenliefhebber, maar de pioenroos wilden we toch graag toevoegen als cadeautip. De pioenroos is erg seizoensgebonden en kunnen we nog net scharen onder de zomerbloeiers. Het mooie van een pioen is dat deze je elke keer weer weet te verrassen. Wanneer deze in de knop zit is het geen fraai aangezicht, maar zodra de pioenroos tot bloei komt is het schitterend. Door dit grote contrast is het één van onze favorieten.

leuke kerstcadeaus - groene kneusjesbox
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 03/10/2022 - 21:07

Mocht je het echt lastig vinden om cadeaus voor plantenliefhebbers te kopen, dan biedt de Groene Kneusjesbox uitkomst. In deze box zitten 10 tot 12 verschillende kamerplanten, zelf hoef je dus niet de lastige keus te maken welke specifieke plant je gaat kopen.

Het gave aan de Groene Kneusjes Box is dat het planten zijn met een klein schoonheidsfoutje, maar zeker een tweede kans verdienen. En iemand met groene vingers en een groen hart is hier natuurlijk de perfecte persoon voor. Met een beetje extra liefde zullen deze kneusjes letterlijk helemaal opbloeien.

Wat te geven in plaats van bloemen of planten?

Geef een plantenhanger, een boek of een terrarium. Dit zijn de 3 cadeautips die wij hebben geselecteerd en waarvan we denken dat de plantenliefhebber hier erg blij van zal worden.

Plantenhanger macramé – 2 stuks
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 01:44

Deze eye-catcher wil je in of om je huis hebben! De Macramé plantenhouder is gemaakt van 100% katoen en de metalen ring zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt ophangen. Als je denkt dat sfeer niet te koop is, dan heb je het mis. Met deze plantenhanger voeg je tegen een zeer betaalbare prijs een hoop sfeer toe in je huis. Dit cadeau voor de plantenliefhebber is onder andere ook heel erg geschikt voor een housewarming.

Goed om te weten is dat er verschillende afmetingen potten in kunnen, dit komt door het flexibele touw.

Mama Botanica – Kamerplanten boek
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 00:40

Een boek is een origineel cadeau voor iemand die dol is op planten. Over planten heb je namelijk altijd vragen; Hoeveel licht heeft mijn plant nodig? Wat kun je doen om het junglegevoel in huis te halen? Wat is halfschaduw. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Deze vragen, maar nog veel belangrijker, de antwoorden kom je tegen in het boek Een huis vol planten. 

Of je nou een cadeau voor de beginnende plantenliefhebber nodig hebt of voor de gevorderde, dit boek is van toegevoegde waarde voor iedereen met groene vingers. Op een leuke manier en aan de hand van mooie foto’s kom je nog meer te weten over de wondere wereld van planten.

Plantenterrarium Calathea (DIY)
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 19/05/2024 - 00:40

Alweer de laatste tip in het overzicht met de beste cadeaus voor plantenliefhebbers. Maar dit is absoluut niet de minste. Iemand die graag bezig is met planten zal hier enorm enthousiast van worden. Het is weer even wat anders dan het geven van een gewone kamerplant, je maakt namelijk je eiegen plantenterrarium met deze DIY Terrarium box. 

In deze box zit een terrarium glas, hydrokorrels, koolstof, een bolmos zakje, potgrond en een hypoeste plantje. Hartstikke leuk om te geven wanneer iemand een jubileum viert, bijvoorbeeld wanneer je een 25 jaar getrouwd cadeau zoekt. Binnen een mum van tijd bouw je een eigen ecosysteem en dan is het hartstikke gaaf om dit te zien groeien.

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *