Balkon Plantenbox

Balkon plantenbox

Het is mooi weer, de planten beginnen goed te groeien en de bloemen komen weer uit. Als jij een tuin hebt, kun je heerlijk met jouw groene vingers aan de slag gaan. Nu heeft natuurlijk niet iedereen een tuin om zich uit te leven. Voor de mensen die geen tuin hebben, maar wel een balkon, is een balkon plantenbak een leuk cadeau idee! Plantje.nl heeft nu de Balkon Plantenbox, het perfecte cadeau om iemand zijn of haar balkon een groene boost te geven!

Het voordeel van een balkon plantenbox is dat je niet apart op zoek hoeft te gaan naar een balkon plantenbak, buitenplanten en potgrond. Alles wat nodig is om het balkon te voorzien van mooie planten zit al in de box. Dit bespaart jou tijd, maar ook maak je het de persoon die je de box cadeau gaat geven erg makkelijk 🙂.

Wat zit er in een Balkon Plantenbox?

Zoals gezegd bevat de Balkon Plantenbox alles wat nodig is om jouw eigen balkon of het balkon van een ander extra sfeervol te maken. Nu wil je natuurlijk ook weten wat er precies in een Balkon Plantenbox zit, dit zullen we toelichten.

3 soorten buitenplanten

In de box zitten 3 verschillende soorten buitenplanten (wel zo handig). Dit zijn de populaire Lavendel plant, de Klimop plant en Blauw schapengras. De Lavendel plant is bekend van de paarse kleur en het zal geen verrassing voor je zijn dat het Blauwe Schapengras een blauwe tint heeft. Deze kleuren zullen mooi afsteken tegen de klimop. Naast kleur zijn het ook 3 totaal verschillende soorten planten. Waar de Lavendel plant mooi rechtop zal groeien, zal de klimop verschillende kanten op gaan en zich ook deels aan het balkon gaan hechten. Dit zorgt ervoor dat je nog meer groen zult hebben op jouw balkon.

Balkon Plantenbox resultaat

Ok, genoeg over de planten, want er zit nog meer in de Balkon Plantenbox:

  • Antraciet plantenbak met verstelbare haken
  • Hydrokorrels
  • Potgrond
  • Lavendel plant (potmaat 12)
  • Blauw schapengras (potmaat 12)
  • Klimop plant (potmaat 12)

Balkon Plantenbak

Wat het helemaal mooi maakt om de Balkon Plantenbox cadeau te geven, is dat er een mooie antraciete plantenbak met verstelbare haken bij zit. De balkon plantenbak heeft een lengte van 40cm. Niet geheel toevallig is deze lengte perfect geschikt voor 3 buitenplanten met potmaat 12. Het mooie van de plantenbak is dat er ook verstelbare haken bij worden geleverd, hiermee kun je de balkon plantenbak makkelijk aan elk balkon bevestigen.

Hydrokorrels

Mocht jij nog niet echt een plantenkenner zijn en mocht degene die de Balkon Plantenbox ontvangt ook niet bepaald groene vingers hebben, speciaal voor jullie een korte uitleg over de hydrokorrels. Simpel gezegd zullen de hydrokorrels ervoor zorgen dat het overtollige water goed kan weglopen. Naast dat de hydrokorrels functioneel zijn kun je ze ook gebruiken voor de sier. Het ziet er bijvoorbeeld ook leuk uit om jouw bloembakken en plantenpotten af te dekken met de korrels. Wanneer je dit doet is er ook nog een bonuseffect, de potgrond zal namelijk minder snel uitdrogen. 

De hydrokorrels nemen het water op en voorkomen zo dat er een laag water onderin zal ontstaan, kortom met de hydrokorrels creëer je simpel een drainagesysteem. Om de hydrokorrels op de juiste manier te gebruiken leg je een laag van in totaal 3 of 4 cm hoog onderin de balkon plantenbak. Vervolgens zet je de planten er bovenop met een klein beetje ruimte tussen de planten en vul je de bak verder op met de potgrond. Zo makkelijk kan het zijn 🙂.

Potgrond

Om de Balkon Plantenbox compleet te maken is er ook een zak potgrond toegevoegd. De potgrond is universeel en kun je dus voor alle kamerplanten en tuinplanten gebruiken. Mocht je na het gereedmaken van de balkon plantenbak nog potgrond over hebben, dan kun je het mooi gebruiken voor andere planten die je moet overpotten.

Voordat je de Balkon Plantenbox wil bestellen nog 2 tips over de potgrond. Potgrond kan in de zomer snel uitdrogen, let tijdens de zomer dus extra goed op en voorzie de planten op tijd van water. Een andere tip die we je mee willen geven is dat je de potgrond het beste kort kunt laten opdrogen voordat je weer water gaat geven.

Balkon Plantenbox kopen bij Plantje.nl

Als jij net zo enthousiast ben als dat wij zijn over de box, dan vraag jij je natuurlijk af ‘waar kan ik de Balkon Plantenbox kopen?’. De box bestel je gemakkelijk online via Plantje.nl. Als je op werkdagen bestelt voor 15.00 heb je de Balkon Plantenbox al de volgende dag in huis. Wanneer je de box niet wilt meesjouwen naar de persoon wie je het cadeau wilt geven, dan kun je deze natuurlijk ook direct op locatie laten bezorgen.

De verzending bij Plantje.nl is gratis vanaf €50. De slimme koper koopt meteen 2 Balkon Plantenboxen, 1 voor iemand anders en 1 voor jezelf.

Meer cadeaus voor de plantenliefhebber

Je leest dit artikel omdat je een cadeau zoekt voor een plantenliefhebber of omdat je zelf groene vingers hebt en op zoek bent naar een nieuwe aanwinst voor de thuisjungle. Naast de Balkon Plantenbox hebben we nog een paar suggesties voor jou, vooral handig als je aan het minimum bestelbedrag wilt komen voor gratis verzendkosten.

Groene Kneusjes Box

Misschien ken je wel de AH buitenbeentjes, dit zijn groente en fruit die er net wat anders uitzien dan wij gewend zijn. De Groene Kneusjes Box is hetzelfde, maar dan uiteraard voor planten. n de box zitten kamerplanten die voorzien zijn van een schoonheidsfoutje of gewoon net een beetje kneuzig zijn.

Plantje.nl geeft deze planten een tweede kans, bij de juiste eigenaar zullen ze (letterlijk) weer helemaal opbloeien. Wanneer iemand wat extra liefde geeft aan de planten, denk aan extra water of aan een nieuw potje, zul je zien dat het weer echte knappe planten worden. En het mooiste is dat deze planten bij Plantje.nl een stuk goedkoper zijn, vanwege een klein schoonheidsfoutje.

Stekjesbox

Weer een plantenbox? Ja, weer een plantenbox. Ditmaal de Stekjesbox. Een Stekjesbox is een box met kleine stekjes die met een beetje liefde en water (ook niet onbelangrijk) uitgroeien tot mooie kamerplanten. In de Stekjesbox zitten de volgende stekjes:

  • Monstera Adansonii
  • Syngonium Neon
  • Calathea Mieli

Grote kans dat jij de genoemde planten niet zult kennen van naam, neem een kijkje op Plantje.nl en kijk of dit wat voor jou is!

Plant Animals

De laatste suggestie die we geven is geen plant, maar zijn dieren om jouw planten mee te stylen. Met de zogenoemde Plant Animals creëer jij jouw eigen jungle thuis. Laat een aap aan 1 hand slingeren of plaats een luiaard op zijn kop aan een tak. Er zijn veel verschillende dieren en je bevestigt ze hartstikke simpel. Dit is een origineel plant cadeau dat net dat leuke extraatje geeft.

Als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor een plantenliefhebber dan moet je na het lezen van deze suggesties wel iets hebben gevonden. Het mooie van het geven van een plant is dat dit voor bijna elke gelegenheid een goed idee is. Heb je een housewarming? Plant cadeau. Wil je jouw moeder bedanken? Geef haar een plant? Jouw vriendin verrassen? Je raad het al, een plant is een goed idee! Bestel nu de Balkon Plantenbox of één van de andere suggesties!

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *