Duurzaam kraamcadeau: 5 cadeau ideeën

Duurzaam kraamcadeau

Een bijzonder moment, je gaat voor het eerst de baby van iemand zien! Of het nou de baby van je beste vriendin, je collega of je broer is, je wil een leuk kraamcadeau kopen! Om extra op te vallen wil je iets origineels hebben. En als je bonuspunten wil scoren, is het goed om voor een duurzaam kraamcadeau te gaan.

Bij het geven van duurzame kraamcadeaus draag je bij aan een gezondere planeet en een betere toekomst. Als de desbetreffende ouders hier ook al fanatiek mee bezig zijn, dan weet je zeker dat jouw presentje extra wordt gewaardeerd. Hieronder geven wij jou 5 leuke en duurzame tips.

1. Wasbare luiers

Misschien denk je bij een leuk kraamcadeau niet direct aan wasbare luiers. Maar dit cadeau wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets. Het is namelijk een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor wegwerpluiers. Na een eenvoudige wasbeurt kunnen de luiers opnieuw worden gebruikt. Naast het verminderen van afval, besparen de ouders op lange termijn ook veel kosten.

Draag bij aan een betere planeet en geef wasbare luiers cadeau, koop bijvoorbeeld wasbare luiers bij Nappy’s.nl.

2. Houten speelgoed

Elk kind is natuurlijk gek op speelgoed. En het maakt de kinderen echt niet uit van welk materiaal het speelgoed gemaakt is. Daarom is het goed om zelf een bewuste keuze te maken wanneer jij op zoek gaat naar een duurzaam kraamcadeau. 

Houten speelgoed is hierbij een perfecte optie. Het heeft een tijdloze kwaliteit en biedt een natuurlijk alternatief voor plastic varianten. Bij het geven van houten speelgoed, kun je denken aan een houten puzzel, stapelspeelgoed, een houten poppenwagen en nog veel meer!

Protip: bij het kopen van een kraamcadeau is het ook slim om juist te focussen op speelgoed voor als het kind wat ouder is. Waarschijnlijk krijgt de baby allemaal speelgoed om direct te gebruiken, dit is vaak veel te veel. Het is dan handiger om alvast wat voor de lange termijn te kopen. Koop vast een cadeau voor een kind van 1 jaar.

3. Duurzame knuffel als kraamcadeau

Elk kind krijgt graag een knuffel als cadeau. Een schattige knuffel van een konijn, een stoere knuffel van een tijger of een gave dino, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zoals eerder gezegd maakt het voor de baby niet uit waarvan het materiaal gemaakt is. ga daarom voor zachte knuffels die gemaakt zijn van duurzame en veilige materialen, bijvoorbeeld knuffels van 100% gecertificeerd ecologisch katoen. 

Mocht je je afvragen waar je het beste een duurzame knuffel kunt vinden, dit is vrij simpel. Google op “Duurzame knuffel” en je vindt genoeg goede opties.

4. Biologische katoenen kleding

Kleding is misschien wel het nummer 1 kraamcadeau. Ik moet eerlijk bekennen dat wij hier geen onderzoek naar hebben gedaan, maar dat dit een gokje is. Van een schattig setje voor een meisje tot een stoere tuinbroek voor een jongen en alles wat daartussenin zit, het is hartstikke leuk om cadeau te geven. En niet geheel onbelangrijk, voor de ouders is het hartstikke leuk om te krijgen.

Alleen bestaat er wel de kans dat veel anderen hetzelfde idee hebben om kleding als kraamcadeau te geven. Het is zonde als de desbetreffende ouders te veel kleding in dezelfde maat hebben, die de baby daarom maar weinig zal dragen. Bedenk daarom ook vooral wat een leuk cadeau voor een meisje van 1 jaar is en wat een leuk cadeau voor een jongen van 1 jaar is. Op een later moment zullen de ouders hier erg blij mee zijn.

En als je voor babykleding gaat, dan is het een goede en duurzame keuze om kleding gemaakt van biologisch katoen te geven. Dit wordt verbouwd zonder schadelijke pesticiden en chemicaliën.

5. Zelfgemaakte cadeaus

Dit is toch wel het meest creatieve idee voor een duurzaam kraamcadeau! Je kunt natuurlijk altijd zelf iets maken. Op deze manier heb je een cadeautje met een persoonlijke touch. De moeite en tijd die in een zelfgemaakt kraamcadeau wordt gestopt, zal zeker worden gewaardeerd.

Ga bijvoorbeeld voor een handgebreid dekentje, een genaaid babypakje of een geboorteposter. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hopelijk heb je na het lezen genoeg inspiratie opgedaan voor het geven van een duurzaam kraamcadeau. Heel veel plezier bij jouw kraambezoek!

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *