Plant cadeau geven

plant cadeau geven

Housewarming, Valentijnsdag, verjaardag, Kerst, dit zijn allemaal gelegenheden om jezelf weer van je beste kant te laten zien en met een origineel cadeau te komen. Het hele jaar door heb je enorm veel momenten waarin je een cadeau wilt geven. Het lastige is om te bedenken wat je gaat kopen voor deze verschillende gelegenheden, hier hebben wij een super tip voor jou! Je kunt altijd een plant cadeau geven. Ik hoor je al denken “maar dit is toch helemaal niet origineel?”. Jawel, het is wel origineel als je het juiste product vindt :). In deze post krijg je verschillende originele tips te zien die je bovendien gemakkelijk kunt bestellen via Plantje.nl.

Ananasplant cadeau geven

De ananasplant oftewel de Bromelia Corona (toepasselijke naam) wordt ook wel de parel van de urban jungle genoemd. Mocht je visite thuis hebben en jezelf deze plant cadeau hebben gegeven dan is dit vanaf dit moment niet zomaar een ananasplant, maar ‘de parel van de urban jungle’ 😊. Vanwege de siervrucht is de ananas een echte blikvanger in de woonkamer en komt van oorsprong voor in tropische gebieden. De ananasplant Van plantje.nl vindt zijn oorsprong in de oerwouden van Uruguay.

Verzorging van de ananasplant

Goed nieuws! De ananasplant heeft weinig verzorging nodig om er op zijn best uit te zien. De plant heeft slechts 1 keer per week water nodig, verder is het belangrijk dat de plant niet in direct zonlicht staan. Mocht je twijfels hebben of de plek waar je de plant wilt neerzetten te zonnig is, dan zou je dit eventueel ook eerst kunnen testen. De ananasplant geeft vanzelf aan wanneer een plek te zonnig is, de bladeren zullen dan lichtbruine vlekken krijgen.

Geef deze tips ook vooral door aan degene aan wie je een plant cadeau geeft. Hij/zij zal nu denken dat jij er echt verstand van hebt en daarnaast vergroot dit natuurlijk de kans dat de ananasplant er perfect uit komt te zien.

Anti-snurkplant

Naast dat de ananasplant een mooie sierplant is, wordt deze ook wel de anti-snurkplant genoemd. ‘s nachts geeft de ananasplant het meeste zuurstof af en bevat het enzym bromelaïne, dit enzym is een ontstekingsremmer en verwijdt de luchtwegen. Naast dat de ananasplant een blikvanger in de woonkamer is kun je de positieve effecten van de plant ook optimaal benutten door deze in de slaapkamer te zetten.

Wordt de ananasplant groot?

De plant via Plantje.nl is een kweekvorm en zal niet zo groot worden als de planten waarmee je misschien wel bekend bend. De oorspronkelijke planten kunnen bladeren krijgen die wel 1 meter lang worden, gelukkig is dit niet het geval bij deze kamerplant. De kamerplant zal ongeveer 30 cm groot worden (inclusief de pot).

Groene Kneusjes Box

Zelf ben ik heel positief over de Groene Kneusjes Box, hier hebben we al eerder uitgebreid over geschreven en daarom zal ik het in deze post wat beknopter houden.

Een mooie vergelijking voor de Groene Kneusjes Box is de vergelijking met de AH buitenbeentjes. De buitenbeentjes bij de Albert Heijn zijn groente en fruit die er net wat anders uitzien dan het fruit wat je normaliter ziet, de kleur of de vorm kan bijvoorbeeld afwijken. De kwaliteit van de buitenbeentjes is net zo goed als de kwaliteit van het groente en fruit met een ‘normale’ vorm of kleur. Doordat AH deze verkoopt zorgen ze ervoor dat er niet onnodig groente of fruit wordt weggegooid.

Groene Kneusjes Box

In de Groene Kneusjes Box zitten planten met kleine schoonheidsfoutjes en PLantje.nl biedt deze kamerplanten een stuk goedkoper aan. Dit zijn vaak schoonheidsfoutjes die amper tot niet zichtbaar zijn en die je met een beetje extra liefde kunt oplossen. Het geven van wat extra water of een nieuwe pot maakt al een groot verschil. OP deze manier geef je de planten een tweede kans!

Je kunt kiezen uit verschillende boxen, hierbij heb je de keuze om tussen de 6 en 12 kamerplanten te ontvangen. Van te voren kun je niet aangeven welke planten je zult krijgen in jouw box, dit is dus altijd een verrassing! Wat wel een garantie is, is dat de originele waarde van de planten ongeveer 2 à  3 keer zo hoog ligt. Het is dus sowieso een goede deal en dit is het perfecte cadeau voor de echte plantenliefhebber.

Groene Thuiswerk box

Of het nou vrijwillig of verplicht is, tegenwoordig werken we steeds meer thuis. Bij het thuiswerken wil je jouw werkplek zo fijn mogelijk inrichten. Deze ruimte kun je ook leuker maken door er een aantal planten neer te zetten. Uit onderzoek (University of Michigan) is gebleken dat groene planten jouw productiviteit verhogen en je concentratie en geheugen verbeteren. 

Speciaal voor de thuiswerkers is er de Groene Thuiswerk box. Dit zijn planten die makkelijk in onderhoud zijn en waar je dus bijna geen tijd aan hoeft te besteden. 

De box bestaat uit 5 planten, waarvan 1 plant een mystery plant is. Dit maakt het moment extra leuk bij het openen van de box. Naast de mystery plant zijn dit de 4 planten die er in de box zitten:

  1. Pannenkoekenplant
  2. Monstera deliciosa
  3. Calathea
  4. Crassula Ovata Hobbit

Grote kans dat er niet meteen een belletje bij jou gaat rinkelen bij deze namen. Kijk vooral zelf of je het mooie planten vindt of laat je verrassen. De Groene thuiswerk box is het ideale cadeau voor iemand die thuiswerkt, vergeet er ook niet bij te vertellen de planten de prestaties zullen bevorderen.

Voordeeldoos met planten cadeau geven

Naast de eerder genoemde opties kun jij ook je eigen voordeeldoos samenstellen en zo jouw favoriete selectie planten cadeau geven. Eerst maak je een keuze tussen 4 of 6 planten in een voordeeldoos. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt heb je een keuze uit 13 verschillende planten die je in jouw box kunt plaatsen. Dit kunnen allemaal dezelfde planten zijn of allemaal verschillende. Het bijzondere van dit concept is dat je altijd een vast bedrag betaald, bij een voordeeldoos met 4 planten is dit €17,95 en bij een doos met 6 planten is dit €24,95.

Handig om rekening mee te houden is dat er bij een voordeeldoos geen plantenpotten zijn inbegrepen. Deze kun je we los bestellen, zie hier. Bij jouw samenstelling van de box kun je ook rekening houden met de grootte van de plant, dit staat erbij vermeld. Wanneer je hier rekening mee houdt kun je een plant cadeau geven inclusief de pot.

Katvriendelijke planten box 

Katvriendelijke planten cadeau geven

Een plant cadeau geven aan een kattenliefhebber vergt net wat meer uitzoekwerk. Een kat knabbelt wel eens aan een plant, dit kan een probleem zijn wanneer de plant in zekere mate giftig is. Om jou een hoop uitzoekwerk te besparen is er al een selectie gemaakt van verschillende katvriendelijke planten. Op dezelfde manier als bij de voordeeldoos kun je 6 planten kiezen tegen een vast bedrag. Verras een kattenliefhebber met deze planten box.

Plant cadeau geven met een cadeaubon

Wanneer een plant cadeau geven ondanks de eerder genoemde tips toch nog lastig is kun je altijd nog voor een plant cadeaubon gaan. Dit is een veilige keuze waarbij je 100% zeker weet dat je niet de verkeerde plant koopt. Een ander voordeel is dat je geen plant(en) hoeft mee te brengen naar de desbetreffende persoon. 

Bij Plantje.nl kun je bonnen van €25 en van €50 bestellen. De planten cadeaubon wordt verpakt in een leuke giftbox, zo is een cadeaubon geven toch net even wat leuker. Ook heb je de optie om een persoonlijke boodschap mee te geven bij de cadeaubon, deze boodschap wordt handgeschreven toegevoegd.

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *