Stekjesbox kopen als cadeau

Stekjesbox kopen Plantje.nl

Iedereen kent wel zo een persoon die van zijn of haar huiskamer een ware jungle maakt. In de hoek, vanuit het plafond of in de kast, deze persoon heeft bijna op elk mogelijke plek een plant staan. En waar maak je zo een persoon nou echt blij mee? Juist, met planten. Dan is het natuurlijk helemaal gaaf als de desbetreffende persoon zijn jungle babies van begin tot eind kan zien groeien. Bij Plantje.nl kun je nu een Stekjesbox kopen waarmee je dit mogelijk maakt.

Eerder schreven we al over de populaire Groene Kneusjes Box. Dit zijn de kamerplanten die er net even wat anders uitzien en jij met een beetje liefde een tweede leven kan geven. Nu zullen we vertellen waarom wij zo enthousiast zijn over de Stekjesbox en waarom een Stekjesbox kopen als cadeau een goed idee is.

Wat is een Stekjesbox?

Toen ik aangaf dat ik enthousiast was over de Stekjesbox kreeg ik de vraag “wat zijn stekjes”. Waarschijnlijk weet het merendeel wat stekken is, maar hierbij toch nog even een korte uitleg. Stekken is een handeling waarbij een deel van een oude plant wordt gebruikt om een nieuwe plant mee op te kweken. Het nieuwe plantje groeit hierbij uit tot een volwaardige volwassen variant, de nieuwe plant is vergelijkbaar met de oorspronkelijke plant.

Een Stekjesbox is een box met kleine stekjes die met een beetje liefde en water (ook niet onbelangrijk) uitgroeien tot mooie kamerplanten.

Wat zit er in een stekjesbox?

De Stekjesbox bevat de volgende stekjes:

  • Monstera Adansonii
  • Syngonium Neon
  • Calathea Mieli
Stekjesbox kopen Plantje.nl

Monstera Adansonii

De Monsera Adansonii komt uit een grote familie waarbij de roots in de tropische gebieden van Midden en Zuid-Amerika liggen. Wat de plant vrij uniek maakt zijn de (Adansonii) gaten in het blad, dit geeft de plant een stoer uiterlijk. Leuk feitje is dat de plant vanwege de gaten in de bladen ook wel de Swiss Cheese Plant wordt genoemd.

Syngonium Neon

Ook deze plant komt uit de tropische regenwouden. Het is een opvallende plant doordat de bladen zacht roze van kleur zijn. Een ander kenmerk is dat de Syngonium neon erg makkelijk te verzorgen is. De nonchalente plantenverzorger kan deze plant dus goed met deze plant omgaan.

Calathea Mieli

We blijven nog even in Zuid-Amerika, de Calathea Mieli komt hier ook vandaan. De Calethea heeft opvallende bladvormen en staat bekend als “the living plant”. Wanneer het avond wordt sluit de plant zijn bladeren in de ochtend gaan ze weer open. Dit gaat vrij snel en is bijzonder om een keer gezien te hebben!

Naast de stekjes zijn er ook 3 grondleggers toegevoegd aan de box, een grondlegger kun je het beste omschrijven als een aardetablet. Deze aardetabletten zullen ervoor zorgen dat het niet lang zal duren voordat jouw stekje zal gaan groeien. Dit komt doordat ze organische plantenvoeding bevatten. Het enige wat jij hoeft te doen is deze aardetablet mixen met water en je bent klaar om de stekjes te potten. Je hoeft dus niet nog op zoek naar potgrond wanneer je een Stekjesbox koopt.

Voor welke gelegenheid kan ik een Stekjesbox kopen?

De Stekjesbox is er voor de doorgewinterde planten liefhebbers, maar ook zeker voor de mensen die denken dat ze zelfs een plant niet goed kunnen verzorgen. Het Stekjespakket is zo samengesteld dat het bijna moeilijk is om de plant niet te laten uitgroeien tot volwaardige kamerplant.

Een Stekjesbox kopen kan voor voor verschillende gelegenheden. Voor een housewarming is een stekjespakket een leuk cadeau, het is toch net weer even anders dan een gewone kamerplant of een standaard fles wijn of champagne. Voor een verjaardag is het ook een origineel cadeau en uiteraard hoeft er geen speciale gelegenheid te zijn. Als jij jouw huis wat gezelliger wilt maken door middel van een klein hobbyproject dan leent een Stekjesbox zich hier perfect voor!

Waar kan ik een Stekjesbox kopen?

Je kunt de Stekjesbox kopen op Plantje.nl. Je kunt gewoon lekker in jouw huispak blijven zitten en al hangend op de bank de box online bestellen. Wanneer je voor 15:00 bestelt heb je het stekjespakket de volgende dag al in huis.

De Stekjesbox is enorm populair, het kan zo zijn dat de desbetreffende stekjes zoals hier afgebeld niet beschikbaar zijn. Weet dat Plantje.nl in dat geval voor een passend alternatief zorgt. Mocht je de box voor jezelf bestellen dan is het toch een beetje een verrassing 😉

Stekjesbox Giftbox

Als je de Stekjesbox cadeau geeft wordt deze in een giftbox geleverd (zoals de afbeelding hierboven), dit maakt het net even wat leuker om te geven en uiteraard ook om te ontvangen.

Een Stekjesbox kopen kan ook inclusief minibags! De minibags zien er mooi uit en zijn ook nog eens goed voor het milieu. De bijgeleverde minibags zijn gemaakt van katoen met een Bio LDPE inlay. Mocht je net als ik geen idee hebben wat dit eigenlijk inhoudt, het komt er op neer dat ze recyclebaar zijn 🙂

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *