Rum cadeau

rum cadeau

Ahoy matroos! Rum is eeuwenlang de favoriete drank van zeemannen en piraten geweest, maar tegenwoordig ook van de iets minder stoere mannen. Waar de mannen van vroeger woeste zeeën trotseerden op zoek naar schatten en een goed glas Rum, daar kun jij een goede Rum al met een paar klikken vanuit je luie stoel bestellen. Maar de vraag is natuurlijk, wat voor Rum cadeau ga jij geven aan de liefhebber?

Met deze vraag gaan wij je helpen. Na het lezen van dit artikel heb jij de perfecte schat gevonden voor de Rumliefhebber. Beloofd, dit was de laatste vergelijking met het piratenleven.

De verscheidenheid aan Rum

Een van de redenen waarom Rum zo’n geweldig cadeau is, is de enorme diversiteit aan smaken en stijlen die het biedt. Van licht en verfrissend tot donker en complex, er is een Rum voor elke smaakvoorkeur. 

Zo is er ook enorm veel verschil wanneer we kijken naar de herkomst van Rum. Elk land en elke regio heeft zijn eigen unieke productiemethoden en smaakprofielen. Denk aan landen zoals Jamaica, Barbados, Cuba, of de Dominicaanse Republiek, die allemaal bekend staan om hun hoogwaardige Rum.

Plantation Rum is een goed voorbeeld van een populair Rum merk uit het Caribisch gebied. De beste rum uit verschillende Caribische landen komen samen binnen dit aanbod. Zojuist is Venezuele niet genoemd in het rijtje met bekende rum landen, maar hier doen we de Diplomatico Rum zeker te kort mee. Dit is het boegbeeld van Rum uit Venezuela. Ok, we dwalen af. Hier 3 concrete rum cadeaus om de liefhebber mee te verrassen.

1. Don Papa Rum cadeau geven

We gaan even naar de andere kant van de wereld, de Don Papa Rum is namelijk de eerste concrete rum cadeautip die we geven. Don Papa Rum komt uit de Filipijnen en als ze ergens weten wat een goede rum is, dan is het wel hier. De Filipijnen behoren namelijk tot de landen waar wereldwijd het meeste rum wordt gedronken. 

Don Papa Baroko Rum cadeau
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 01/08/2023 - 20:51

Als we in het kort de rum zouden moeten beschrijven dan zouden we zeggen dat het een fruitige en zachte rum is met heerlijke vanilletonen. Wanneer je de Don Papa Rum cadeau geeft dan weet je dat je een voltreffer te pakken hebt. Leuk om te geven voor iemand zijn verjaardag, maar denk ook zeker aan andere feestdagen. Het is bijvoorbeeld ook een mooi Sinterklaas cadeau.

2. Zelf Rum maken

Het is natuurlijk hartstikke makkelijk en lekker om een fles rum online te bestellen, dit kan zeker een bijzonder cadeau zijn. Maar als je echt een origineel rum cadeau wilt geven, dan is dit het cadeautje waar jij naar op zoek bent. De rum liefhebber voor wij jij een cadeau koopt kan zichzelf een echte kenner vinden, maar kan hij ook zelf een lekkere rum maken? Daar komt hij of zij achter met dit rum cadeaupakket.

Met de houtsnippers van dit gebruikte Jamaicaanse rum vat is proeven een feestje. Grote kans dat jij je nu afvraagt hoe het maken van rum dan eigenlijk werkt. Dit gaat in 4 stappen:

  1. In de fles met houtsnippers schenk je neutrale alcohol, bijvoorbeeld vodka of een jonge jenever
  2. Vervolgens zet je de fles minstens 6 weken lang op een koele en donkere plek
  3. Het leuke gedeelte: met enige regelmaat ga je kijken of je de smaakverschillen proeft
  4. Het allerleukste gedeelte: het uitschenken! Voor je dit doet is het belangrijk dat er geen houtsnippers in je glas komen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een koffiefilter gebruiken
Rum in gegraveerde kist – Old Captain
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 00:31

Dit proces vraagt nogal wat tijd,maar zal het zeker waard zijn. En de mensen die echt veel tijd hebben en dus totaal geen haast, zijn gepensioneerden. Dit is dan ook een perfect pensioen cadeau.

3. Gepersonaliseerde Rum

Waar het vorige Rum cadeau hartstikke origineel was, is dit met recht een uniek cadeau. Zoals dit cadeau is er echt geen andere, jij geeft er namelijk een persoonlijke touch aan. Leuk om te geven als kerstcadeau, verjaardagscadeau of als een bedankje. 

Deer Jimmy’s DIY Barrel Chips
BEKIJK DE PRIJS »
Laatst bijgewerkt op: 11/06/2024 - 00:31

De houten kist ontwerp jij namelijk zelf. Voeg een speciale datum toe, de naam van de desbetreffende persoon of een leuke tekst. Eigenlijk hoef je ook helemaal niet te kiezen, je kunt ook alles combineren. Het ontwerpen van een houten kist klinkt misschien ingewikkeld, maar via YourSurprise heb je dit met een paar klikken gedaan.

En niet geheel onbelangrijk, je hebt namelijk ook nog een heerlijke fles Rum. De fles Old Captain Rum zal bij de liefhebber letterlijk in de smaak vallen. Als je op zoek bent naar een origineel Rum cadeau, dan is dit enorm leuk om te geven en natuurlijk nog leuker om cadeau te krijgen.

Veelgestelde vragen over de beste rum cadeaus

Waar koop ik de beste Rum cadeaus?

De beste Rum cadeaus koop je bij Gall & Gall, Bol.com en Yoursurprise, maar je kunt ook Rum kopen bij AH. Bekijk nu ons overzicht met de meest originele cadeaus voor de Rum liefhebber.

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *