Spaans leren online (voor beginners)

Spaans leren online

Mocht je al een tijdje spelen met de gedachte om Spaans te leren, dan kun je nu in ieder geval niet meer het excuus gebruiken dat je hier geen tijd voor hebt. Onderstaand zal ik je 4 redenen geven waarom dit zo is.

 1. Je hebt momenteel geen reistijd meer naar je werk
 2. Sportverenigingen zijn gesloten
 3. Horecagelegenheden zijn dicht
 4. Je leest dit artikel en dus ben je jouw tijd aan het doden

Dat je geen excuus hebt is nu duidelijk. Mocht je nog twijfelen om online Spaans te gaan leren, dan zal ik die twijfel ook meteen wegnemen met de volgende 3 punten.

Waarom Spaans leren?

1. Je kunt met meer dan 500 miljoen mensen op de wereld praten

Ja, je leest het goed 500 miljoen. In totaal zijn er 21 landen waar Spaans de officiële taal is. Denk hierbij aan Mexico, Argentinië en Chili. Bedenk je nu even dat je in een willekeurig Latijns-Amerikaans land bent en je wilt weten waar de leukste barretjes of restaurants zitten, hoe cool is het als je dit kunt vragen aan de locals?! Door basis Spaans te leren zul je merken dat je veel makkelijker contact kunt maken op jouw vakantie/reis in een Spaanstalig land.
Waar jij je normaliter wel met Engels kunt redden is dit in het binnenland van de Spaanstalige landen vaak niet het geval, door Spaans te spreken zul jij je makkelijker kunnen behelpen. Dit kan er ook voor zorgen dat jij ook minder snel wordt belazerd door bijvoorbeeld een taxichauffeur vanaf het vliegveld.

2. Je begrijpt de tekst van liedjes en series beter

Elke zomer zijn er weer nieuwe Spaanse hits te horen, waar Depacito misschien wel het beste voorbeeld is. Wanneer je de taal niet spreekt heb je uiteraard geen idee waar het over gaat en probeer je mee te zingen, maar eigenlijk heb je geen idee en ben je meer aan het playbacken. Wanneer je de basis kent zul je al snel beter begrijpen waar het over gaat en is het voor jou makkelijker om mee te zingen.
Een ander argument is de opkomst van de Spaanse series op Netflix (La Casa de Papel, Vis a Vis & Narcos). Wanneer je de taal machtig bent zul je de dialogen beter begrijpen en een extra voordeel is dat je niet/minder op de ondertiteling hoeft te letten.

3. Spaas leren is relatief eenvoudig

Spaanse woorden lijken op veel Engelse woorden, dit komt door de invloed van het latijn. Veel talen werken met gekke tekens die weer een andere klank of uitspraak hebben, dit is bij Spaans niet het geval. Spaans leren hoeft dus helemaal niet super moeilijk te zijn en je zult er de rest van je leven plezier van hebben. Op jouw CV is dit ook echt een extra toevoeging en kan nieuwe deuren openen op zakelijk gebied.

Ok, als het goed is houdt nu niks je meer tegen en ben je overtuigd om de Spaanse taal onder de knie te krijgen, maar hoe kun je dit nu het beste doen?

Online Spaans leren

Een hele laagdrempelige manier om Spaans te leren is om dit online te doen. Het voordeel hiervan is dat dit op jouw eigen tempo kan en lekker vanuit huis (wat tijdens het Corona virus natuurlijk de beste optie is). Uiteraard is het handig om te beginnen met een Spaanse cursus voor beginners. Wij hebben het speurwerk al gedaan voor jou en hebben 3 verschillende online cursussen Spaans uitgelicht. Deze 3 zijn geselecteerd op basis van de prijs/kwaliteitsverhouding. Laudius, Cervantes Idiomas en El Mundo Latino zullen kort worden toegelicht, jij kunt dan zelf bepalen wat voor jou de beste optie is.

Laudius: Online cursus “Spaans voor beginners” – zelfstudie

Laudius deelt al meer dan 40 jaar kennis en ervaring met studeren door heel Nederland. In totaal bieden ze 300 uiteenlopende cursussen aan, waaronder dus een cursus online Spaans leren voor beginners. Je kunt meteen aan de slag met de cursus wanneer jij dat wilt, je ontvangt namelijk toegang tot een digitale leeromgeving waarbij je ook de beschikking hebt tot audio-oefeningen.

Waar bestaat de online cursus Spaans leren uit bij Laudius?

 • Kennismaken
  Mensen in het Spaans begroeten en jezelf voorstellen
 • Werken, wonen en familie
  Je kunt uiteindelijk makkelijk vertellen over je werk, studie, familie en leefsituatie
 • Feest en vrije tijd
  Het is handig om te weten hoe nationale feestdagen en festivals worden genoemd wanneer je op vakantie/op reis bent.
 • Supermarkt bezoek
  Wanneer je in het buitenland op zoek bent naar een bepaalde producten in de supermarkt en je kunt je niet verstaanbaar maken is dit erg lastig. Na deze cursus weet jij hoe je naar de producten in de supermarkt kunt vragen.
 • Reizen
  Na deze cursus zul jij niet meer snel verdwalen in een Spaanstalig land. Je leert namelijk hoe je de weg kunt vragen en andere elementen die bij reizen komen kijken.
 • Vakantie
  Op vakantie kom je zeker in een bar of restaurant terecht. Je krijgt de basis elementen onder de knie hoe je bij deze gelegenheden een gesprek kunt voeren.

Ook kun je bij de cursus online Spaans leren voor beginners bij Laudius ervoor kiezen om hulp van een docent te krijgen, hij/zij zal je helpen wanneer je vragen hebt en beoordeelt jouw huiswerk.  

Bedrijf: Laudius
Toegang tot de digitale leeromgeving: 36 maanden
Prijs: vanaf € 99,- € 19,99
Korting: 79%

Bestel de cursus nu tijdelijk via Groupon en ontvang de korting

El Mundo Latino: Online cursus Spaans voor beginners

Naar eigen zeggen onderscheidt El Mondo Latino zich met andere cursussen door klanten efficiënt, snel en goed Spaans te leren zonder onnodige omwegen en verloren tijd. Wanneer je start krijg je toegang tot een digitale leeromgeving, een online cursusboek en een persoonlijk aangewezen docent. Wanneer de cursus succesvol is doorlopen zul je ook een certificaat ontvangen.

Bedrijf: El Mundo Latino
Toegang tot de digitale leeromgeving: 6 maanden
Prijs: vanaf € 149,95 € 12,95
Korting: 91% 

Bestel de cursus nu tijdelijk via ActievandeDag en ontvang de korting

Cervantes Idiomas: Online cursus Spaans voor beginners

Cervantes Idiomas is een online platform waar je de Spaanse taal kunt leren. Ook hier kun je dit doen in je eigen tempo en bepaal jij wanneer je wilt beginnen. Het verschil met de andere 2 cursussen is dat er een intake wordt gedaan en naar aanleiding hiervan wordt jouw niveau bepaald, vervolgens zul je een lesplan toegestuurd krijgen.

Elke maand krijg je een interactief lesplan toegestuurd met 20 uur aan lessen en oefeningen. De oefeningen worden onderverdeeld in gesprekken, grammatica, lezen, luistervaardigheid en schrijven. Na het afronden maak je een toets en wanneer deze met succes wordt gemaakt ontvang je een internationaal erkend certificaat!

Bedrijf: Cervantes Idiomas
Toegang tot de digitale leeromgeving: 6 maanden
Prijs: vanaf € 299,- € 19,-
Korting: 94% 

Bestel de cursus nu tijdelijk via Social Deal en ontvang de korting

Online cursus Spaans als cadeau geven

Mocht je nou iemand kennen die van plan is om een reis te maken waarbij het erg handig is om Spaans te spreken, dan is het natuurlijk een hartstikke leuk cadeau om hem/haar een online cursus Spaans te geven.

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *