Spellen voor 2 personen

Spellen voor 2 personen

Door het Corona virus ziet jouw leven er momenteel heel anders uit dan dit normaal het geval is. Je kunt niet meer naar jouw sportclub, uiteten bij een restaurant en het vertoeven op een terras zit er even niet in. Je zit aardig opgesloten in je eigen huis en probeert jezelf toch een beetje te vermaken. Eerder gaven we al 3 tips tegen verveling en nu gaan we dieper in op 1 van mijn favoriete bezigheden, namelijk het spelen van een spelletje! De meeste spellen die je thuis hebt beginnen nu na 3 weken thuis zitten misschien te vervelen en aangezien veel mensen met zijn tweeën zijn hebben we de leukste spellen voor 2 personen op een rijtje gezet.

Machi Koro

Toevallig heb ik dit spel gister voor het eerst gespeeld en ik was er erg enthousiast over, vandaar dat ik deze meteen aan de lijst met favorieten heb toegevoegd. In dit spel ben jij de burgemeester en hebben jouw burgers erg hoge eisen, het doel van het spel is om jouw stad uit te bouwen tot de grootste stad van de regio. Het is een dobbelspel wat je na het lezen van de uitleg en het bekijken van een YouTube filmpje binnen 10 minuten al aardig onder de knie hebt. Ook zijn er nog uitbreidingsmogelijkheden mogelijk, hier ben ik erg nieuwsgierig naar.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: 6-99 jaar
Speelduur: 30 minuten

Koop Machi Koro hier

Qwixx

Qwixx is het spel wat thuis, maar ook zeker op vakantie het meeste wordt gespeeld. Het is een dobbelspel wat deels is gebaseerd op geluk, maar een groot deel heeft ook zeker met tactiek te maken. Het voordeel van Qwixx is dat je niet hoeft te wachten wanneer de ander aan de beurt is, jij kunt ook gebruik maken van zijn/haar worp. Dit en de korte beurten maakt het een actief spel. Een potje duurt ongeveer een kwartier, hierdoor kun je snel revanche nemen voor de verloren beurt :).

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: 8-99 jaar
Speelduur: 15 minuten

Koop Qwixx hier

Kolonisten van Catan het kaartspel

Velen zullen het populaire Kolonisten van Catan enkel kennen van het bordspel, maar er is ook een kaartspel wat je vanaf 2 personen kunt spelen. Het is een strategisch spel waarbij je zoveel mogelijk overwinningspunten moet zien te behalen door het bouwen van dorpen, steden en ridders. Klinkt misschien nog een beetje onduidelijk, maar ga het vooral zelf spelen en je zult er al snel achter komen dat het een hartstikke leuk spelletje is.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: 8-99 jaar
Speelduur: 30 minuten

Koop Kolonisten van Catan het kaartspel hier 

Yahtzee

Dit is al een spel wat erg lang bestaat. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn 6 dobbelstenen en een notitieblok. Het doel is om met de 6 dobbelstenen een combinatie te krijgen die op jouw notitieblokje staan. Het is leuk om dit nu thuis te spelen met zijn tweeën, maar het is ook zeker een aanrader voor vakantie. Pluspunt van het spel is dat he simpel is waardoor er makkelijk meerdere mensen kunnen aansluiten.

Aantal spelers: onbeperkt
Leeftijd: 12-99 jaar
Speelduur: 15 minuten

Koop Yahtzee hier 

Beverbende

De verpakking ziet er wat kinderlijk uit, maar het spel is ook zeker bedoeld voor volwassenen. Tactiek en een sterk geheugen zijn de vereisten voor dit spel. In 1 spel speel je 6 potjes, wie uiteindelijk de laagste score heeft wint. Een potje kan na één of 2 beurten klaar zijn, maar kan zo lang duren als je zelf wilt. Dit is volledig afhankelijk van je tactiek.

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: 6-99 jaar
Speelduur: 20 minuten

Koop Beverbende hier 

Regenwormen

Regenwormen is een dobbelspel wat gemakkelijk te leren is. Ook dit spel bestaat deels uit tactiek, zo kun je bepaalde zetten doen om je medespelers dwars te zitten. Mocht je zijn uitgespeeld op het spel of ben je simpelweg toe aan een extra uitdaging, dan kun je ook kijken of de uitbreiding interessant is voor je.

Aantal spelers: 2-7
Leeftijd: 8-99 jaar
Speelduur: 30 minuten

Koop Regenwormen hier 

Koehandel het kaartspel

Bij Koehandel speelt het ouderwetse kwartetten een grote rol, je moet ervoor zorgen om zoveel mogelijk (kostbare) dierkwartetten te krijgen. Dit doe je door te bieden op kaarten, dit doet mij altijd een beetje denken aan het tv-programma Storage Wars. Mocht je toevallig een fan zijn van dit programma, dan is dit zeker wat voor jou.

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Koop Koehandel het kaartspel hier 

Monopoly het reisspel

Monopoly is vooral bekend van het bordspel, hierbij moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk straten, huizen en hotels bouwt en ondertussen niet failliet gaat. De eerder genoemde spellen voor 2 personen kunnen binnen het half uur klaar zijn, dit zal bij Monopoly niet het geval zijn. Het reisspel kent dezelfde regels als het origineel, maar heeft als voordeel dat het erg compact is. Je kunt het spel dus makkelijk mee op vakantie nemen.

Aantal spelers: 1-2
Leeftijd: 8-99 jaar
Speelduur: 120 minuten

Koop Monopoly het reisspel hier 

Saboteur: Het Duel

Het doel is m zoveel mogelijk goudstukken te verzamelen. Dit kun je doen door te profiteren van het graafwerk van je tegenstander, maar ook zoals de naam van het spel al aangeeft door je tegenstander te saboteren. Mocht je jouw tegenstander helemaal zat zijn dan kun je het spel ook in je eentje spelen, kun je later altijd nog vertellen dat je een potje hebt gewonnen :).

Aantal spelers: 1-2
Leeftijd: 8-99 jaar
Speelduur: 20 minuten

Koop Saboteur Het Duel hier 

Carcassonne (het basisspel)

Carcassonne is een legspel waarbij jij en je medespeler(s) de middeleeuwse Franse stad Carcassonne opbouwen. De regels zijn vrij eenvoudig, maar toch heeft het spel naar mijn mening veel diepgang. Naast de diepgang in het spel is er ook zeker een geluksfactor aanwezig, hierdoor kan het tot aan het einde van het spel spannend zijn wie er met de overwinning vandoor gaat. Naast het basisspel zijn er verschillende uitbreidingen mogelijk, met de uitbreiding kun je dus elke keer een nieuwe twist aan het spel geven.

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: 7-99 jaar
Speelduur: 35 minuten

Koop Carcassonne het basisspel hier 

Jenga

Dit is wat betreft de spelregels naar mijn mening het makkelijkste spel in de lijst. Je bouwt een toren waarbij je per laag 3 blokken neerlegt en de volgende laag bouw je er weer haaks op, zo ga je door totdat de blokken op zijn. Het enige wat je verder nodig hebt is een vaste hand, je moet namelijk 1 blok uit de toren halen en deze weer bovenop leggen. Wanneer dit gelukt is, is de volgende aan de beurt. Valt de toren om in jouw beurt dan heb je verloren.

Aantal spelers: Voor 1 of meer personen
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten

Koop Jenga hier 

Dos

Misschien ken je het spel Uno al en niet geheel verrassend is Dos de opvolger hiervan. Mocht je fan zijn van Uno, dan is dit ook zeker het proberen waard. Het spel heeft veel overeenkomsten met het kaartspel pesten, waardoor je het nog makkelijker zult begrijpen. De handleiding die erbij zit is eigenlijk mijn enige punt van kritiek, deze maakt het lastiger dan het eigenlijk is. Gelukkig staan er genoeg filmpjes op YouTube waardoor je het binnen no time zult begrijpen.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 7 jaar
Speelduur: 30 minuten

Koop Dos hier 

Mens Erger Je Niet (Reiseditie)

Alweer zo een mooie klassieker! Zoals de naam al aangeeft is dit een spel wat het slechtste in de mens naar boven kan halen. Je bent constant bezig om elkaar in de weg te zitten, wat het vaak erg frustrerend maakt. Wanneer je het goed speelt zul je juist veel plezier halen uit het dwarsbomen van je medespelers. Wel moet erbij vermeld worden dat geluk een hele grote rol speelt bij dit spel. Ook Mens Erger Je Niet heeft een reiseditie, zodat je meer ruimte thuis overhoudt voor andere spellen of meer ruimte voor in jouw backpack/koffer tijdens het reizen.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: 4-99 jaar
Speelduur: 20 minuten

Koop Mens Erger Je Niet (Reiseditie) hier 

Exploding Kittens

Dit is een soort Russisch roulette, waarbij je af bent wanneer je de exploderende kittens van de stapel pakt. Het is een tactisch spel waar je met sommige kaarten juist je medespelers kunt aanvalleen en met andere kun je jezelf weer verdedigen. Dit spel zorgt gegarandeerd voor een hoop hilarische momenten en zal niet snel gaan vervelen. Doordat het een kaartspel is kun je dit spel ook makkelijk meenemen op reis.

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: 7-99 jaar
Speelduur: 15 minuten

Koop Exploding Kittens hier 

Vier op een Rij

Al meerdere klassiekers zijn er gepasseerd in deze lijst, maar voor mij is de klassieker der klassiekers toch wel vier op een rij. Dit is toch wel een spel wat je in huis hoort te hebben als spelletjes liefhebber, al is het alleen al om de nostalgie ervan. Dit is een heerlijk spel om even tussendoor te spelen, omdat het namelijk weinig tijd in beslag zal namen. Bij dit spel ga ik logischerwijs niet kort in op de regels en het doel ervan.

Aantal spelers: 2
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Speelduur: 10 minuten

Koop Vier op een Rij hier 

Skip-Bo

Bij Skip-Bo moet je ervoor zorgen dat jij als eerste al je kaarten kwijt bent, dit doe je door ze in volgorde van 1 tot 12 af te spelen. Waarschijnlijk denk je nu “waar komt de naam Skip-Bo dan vandaan?”, dit is de joker in het spel. Deze kaart mag overal opgelegd worden. Het spel is erg makkelijk te leren en een bijkomend voordeel is dat het erg compact is. Het is leuk om met zijn tweeën te spelen, maar staat ook bekend als een ideaal familiespel.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: 7-99 jaar
Speelduur: 20 minuten

Koop Skip-Bo hier

Phase 10

Phase 10 is van dezelfde makers als van het spel UNO. Mocht je bekend zijn met UNO en dit erg leuk vinden dan is Phase 10 zeker het proberen waard. Niet geheel onverwachts bestaat het spel uit 10 fases waarbij je moet zorgend dat jij de eerste bent die de 10 fases haalt. Dit doe je door elke ronde een bepaalde combinatie van kaarten te spelen.

Aantal spelers: 2-6 
Leeftijd: 7-99 jaar
Speelduur: 30 minuten

Koop Phase 10 hier

Metropolis

Metropolis is een kaartspel waarbij je met jouw gebouwen aan het einde zoveel mogelijk punten moet hebben verzameld. Bij Metropolis zie ik veel elementen terugkomen die ook in het eerder beschreven Machi Koro zitten. Ben je enthousiast over Machi Koro, test dan ook eens Metropolis.   

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: 10-99 jaar
Speelduur: 20 minuten

Koop Metropolis hier 

Heb je veel nieuwe spellen voor 2 personen kunnen ontdekken in deze lijst? Zoals je al hebt kunnen lezen zijn bijna alle genoemde spellen ook geschikt om mee te nemen op reis, ze nemen namelijk weinig ruimte in beslag. Mocht je later op vakantie gaan, dan is het misschien een idee om nu al wat spellen te kopen. Een ander leuk idee is om een spel cadeau te doen aan iemand waarvan je weet dat hij/zij binnenkort op reis gaat.

Veel speelplezier!

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *