De Zoete Zusjes Moppenboek

De Zoete Zusjes moppenboek

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, lachen is gezond en altijd blijven lachen zijn zomaar een paar spreuken van hele wijze mensen. Het lachen wordt je nu wel heel makkelijk gemaakt met het nieuwe De Zoete Zusjes Moppenboek. In het moppenboek staan 365 goede grappen en raadsels. Elke dag kun je dus weer uitkijken naar een nieuwe mop.

Eerlijk om te zeggen is dat de moppen net even wat leuker voor kinderen dan voor volwassenen. Mocht je binnenkort een kinderverjaardag hebben dan is het De Zoete Zusjes Moppenboek een perfect cadeau. Wanneer je zelf kinderen hebt is het natuurlijk ook een leuk idee, houd alleen wel rekening met de buren, de kinderen zullen gegarandeerd gaan gieren en brullen van het lachen😉.

Fans van De Zoete Zusjes hebben duizenden moppen ingestuurd en na een strenge selectie zijn de 365 leukste overgebleven. Hier een voorbeeld om er alvast lekker in te komen:

2 slangen komen elkaar tegen.
Zegt de een tegen de ander: ‘Ik hoop maar niet dat ik giftig ben.’
De andere vraagt: ‘Waarom?’
‘Omdat ik op mijn tong heb gebeten!’

Wie zijn De Zoete Zusjes?

Dit zijn de zusjes Saar en Janna en zij zijn bekend van hun YouTube kanaal De Zoete Zusjes. Op het moment van schrijven hebben ze al meer dan 560.000 abonnees die zij elke woensdag blij maken met een nieuw origineel filmpje.

Saar en Janna zijn dol op gekke challenges. Zo kun je zien hoe zij 24 uur op hun kamer doorbrengen zonder deze te verlaten of hoe zij gaan koken en bakken met ingrediënten die allen dezelfde kleur hebben. Verder zie je leuke DIY video’s waarin bijvoorbeeld traktatietips worden gedeeld en zie je nog veel meer gekkigheid waarmee de abonnees worden vermaakt.

Wie is de Schrijver van De Zoete Zusjes Moppenboek?

De schrijver van het moppenboek is Hanneke de Zoete, zoals je waarschijnlijk al kunt afleiden uit de achternaam is Hanneke de moeder van Saar en Janna. Hanneke is getrouwd met Bram (ook te zien op het YouTube kanaal) en naast Saar en Janna hebben ze nog Bram. De naam Bram zul je ook in het De Zoete Zusjes Moppenboek voorbij zien komen.

Hanneke is lang juf geweest en ze wilde altijd al een eigen boek schrijven, nu zul je denken valt het maken van een moppenboek onder de noemer zelf een boek schrijven? HIer kun je inderdaad over twijfelen, maar je kunt Hanneke van nog meer succesvolle kinderboeken kennen. 

De ideeën voor haar voorleesboeken komen voort uit wat ze met haar gezin meemaakt. Niet alles is echt gebeurd wat er in de boeken staat, maar het grootste deel wel.

De Zoete Zusjes zoeken een Schat

Hanneke heeft naast het De Zoete Zusjes Moppenboek het bekende kinderboek De Zoete Zusjes zoeken een schat geschreven. In 2021 heeft dit boek de prijs van de Kinderjury gewonnen voor het leukste boek in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar.

Zoals de titel al aangeeft vertelt ze in dit boek het avontuur van Saar en Janna op zoek naar een schat. Het boek wordt aangeraden om voor te lezen vanaf 4 jaar en vanaf een jaar of 7 kunnen kinderen het ongeveer zelf lezen. Een heerlijk boek waarin je een mooi inkijkje krijgt in het creatieve brein van de kinderen, bijvoorbeeld wanneer ze bespreken wat ze zullen gaan doen als ze rijk zijn. Een eigen frietkraam, wonen in een kasteel of beide?

Het grote Zoete Zusjes kook- en bakboek

Naast een moppenboek en een kinderboek heeft Hanneke ook Het Grote Zoete Zusjes kook-en bakboek geschreven. Op het YouTube kanaal doen de kook-en bak filmpjes het erg goed en is er veel vraag naar de recepten, het boek was dus een logische zet.

In Het Grote Zoete Zusjes kook-en bakboek staan in totaal 30 recepten. Toetjes, ontbijt, drankjes, diner, je komt het allemaal tegen. Gezonde recepten worden afgewisseld met minder gezonde. Van groentewraplolly’s, en wortelhummus tot aan cheesecake, chocotruffels en ijs met marshmallowgezichtjes. 

Dik pluspunt van dit boek is dat alle recepten worden uitgelegd met duidelijke foto’s. Zo kunnen de kinderen zelf stap voor stap aan de slag met een nieuwe creatie en leren ze al vroeg de basis van het koken en bakken.

Waar kan ik het Zoete Zusjes Moppenboek kopen?

Het De Zoete Zusjes Moppenboek is verkrijgbaar bij verschillende webshops. Zo verkopen Bruna, Bol.com en Bookspot allen het boek tegen een prijs van €9,99.

Wanneer je het moppenboek bij Bruna of Bookspot voor 23.00 hebt besteld heb je deze de volgende dag al in huis. Bij Bol.com heb je zelfs de optie om het boek op de dag zelf te laten bezorgen. Dit kost je wel €3,99, tenzij je gebruik maakt van Bol.com Select.

Bij Bookspot en Bruna heb je bij de aanschaf van het moppenboek geen verzendkosten, bij Bol.com betaal je de standaard verzendkosten van €2,99 omdat het totaalbedrag onder de €20 is. Wanneer je gebruik maakt van Bol.com Select zijn ook de verzendkosten gratis.

Je kunt het De Zoete Zusjes Moppenboek als paperback bestellen en als eBook. Een eBook is handiger om mee te nemen, maar de ‘boek’ versie is naar onze mening veel leuker om te geven en de kinderen zullen het boek dan ook makkelijker door gaan bladeren.

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *