Boek Peter Gillis: Massa is Kassa

Boek Peter Gillis

Hatseflats! Het boek Peter Gillis Massa is Kassa is een ware bestseller. We kennen Peter natuurlijk van de realityserie op SBS 6. Bij het programma en bij Peter Gillis heb je eigenlijk 2 kampen. Aan de ene kant de mensen die echt fan zijn van het programma en aan de andere kant de mensen die het helemaal niks vinden. Wanneer je in kamp ‘helemaal niks’ zit raad ik je aan om niet door te lezen, tenzij je het boek als cadeau wilt geven natuurlijk.

Biografieën zijn hot en doen het goed bij het grote publiek. Zo schreven we eerder al over Amalia, Erica Meiland & Martien Meiland. De biografie van Peter Gillis is geschreven door Mark Koster en kwam al vrij snel binnen in de top 10 bij de Bestseller 60 lijst. De eigenaar van de Oostappen keten heeft Mark Koster zelf benaderd om het boek te schrijven, Peter Gillis zocht iemand die zijn verhaal mooi kon schrijven en tegelijkertijd ook met humor. Wanneer je het boek leest kun je zelf bepalen of dit is gelukt. De beoordelingen van de fans zijn in ieder geval lovend.

Trouwe kijkers van de realityserie zagen al hoe de foto voor de cover werd gekozen. In eerste instantie stond de auteur Mark Koster op de cover, hier was Peter het op zijn zachtst gezegd niet over eens. Hij gaf duidelijk aan dat het boek niet over de auteur gaat, maar over hem. En nu het boek in de schappen ligt is het duidelijk dat Peter zijn zin heeft gekregen😉.

Wie is Peter Gillis

Peter is bij het grote publiek bekend geworden door zijn eigen realityshow ‘Massa is Kassa’. Sindsdien is hij een heuse BN’er. Mocht je het programma niet hebben gezien dan kan het wel zo zijn dat je om je heen één van de bekende oneliners hoort van de vakantiepark magnaat, denk hierbij aan ‘foxwild’ en ‘hatseflats’.

Wanneer we helemaal teruggaan naar het begin leren we dat Gillis geboren is in 1962 in de plaats Rijen. Hier groeide hij op in het café kampzicht met bijbehorende camping van zijn ouders. Dit klinkt misschien of de familie het destijds breed had, maar dat was absoluut niet het geval. Als kind had Gillis een vakantiebaantje bij de slagerij, hier was hij zo enthousiast over dat hij besloot om naar de slagersvakschool te gaan. Uiteindelijk is dit samen met de lagere school de enige opleiding die hij heeft afgerond. Het werken bij de slagerij heeft er wel voor gezorgd dat zijn handelsgeest nog meer naar boven kwam.

In 1986 staat Camping Oostappen in Asten te koop. Na een bod van 4,25 miljoen gulden is Gillis samen met zijn zus en broer de eigenaar van de camping. Dat zijn broer en zus ook eigenaar zijn heeft niet heel lang geduurd. Na 2 jaar was Peter al de enige eigenaar, naar eigen zeggen liep hij harder van stapel dan zijn broer en zus.

Dan maken we een stap naar 1994 wanneer Peter Gillis tweehonderd stacaravans koopt, dit onder het welbekende motto ‘Massa is Kassa’. De aankoop heeft het gewenste effect en vier jaar later is zijn tweede park een feit. Dit heeft uiteindelijk geleid tot zijn welbekende imperium in België en Nederland.

Inhoud van het boek

In het boek Peter Gillis Massa is Kassa kom je veel meer te weten over de ondernemer dan je op tv ziet. Je leest hoe Gillis zijn vermogen heeft opgebouwd (inmiddels meer dan tweehonderd miljoen euro), maar ook verhalen over zijn jeugd en de tegenslagen die hij heeft meegemaakt. 

In het boek komt alles aan bod. Denk hierbij aan zijn scheiding, vriendin Nicole, dure auto’s en de aanslagen van de fiscus. Dat de zakenman een markant person is kunnen we allemaal zien in de serie Massa is Kassa, maar wat je niet weet is waarom Peter gillis op een dodenlijst staat. Zo zijn er nog veel meer interessante anekdotes te lezen en lees je het open verhaal van Peter Gillis.

Uiteindelijk zul je wanneer je het boek gelezen hebt ook stukje mindset meekrijgen, je leert hoe je van een dubbeltje een kwartje kunt maken. En nog veel belangrijker, je leert hoe je na meer dan veertig biertjes nog steeds overeind kunt staan.

Waar is het boek Peter Gillis Massa is Kassa te koop?

Een boek cadeau geven voor liefhebbers van lezen is natuurlijk altijd een goed idee. Het is zelfs nog een beter idee als je een boek cadeau geeft wat je zelf ook leuk vindt. Met een beetje geluk kun je het boek daarna lenen van degene die je het cadeau hebt gedaan. Mocht je zelf een fan zijn van de realityserie Massa is Kassa of iemand aan cadeau willen geven die fan is, dan is het boek Peter Gillis een uitstekend idee om te kopen!

Bij Bol.com kun je het boek Peter Gillis bestellen. Bol.com hanteert gratis verzendkosten wanneer je een bestelling doet boven de €20,-. Op het moment van schrijven ligt de prijs van het boek hier net onder. Om verzendkosten te besparen kun je lid worden van Bol.com Select, dit kost jaarlijks €9,99. Hier zitten verschillende voordelen aan vast, zo heb je nooit meer verzendkosten en spaar je voor extra korting. Een andere optie is natuurlijk om een extra product toe te voegen wat je toch wel zult gebruiken, denk hierbij aan batterijen of afvalzakken.

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *