Don Juan – kaartspel

Don Juan kaartspel

Op zoek naar de ware liefde en wil het maar niet vlotten, worden alle leuke mannen voor jouw neus weggekaapt? Dit is de kans om jouw vriendinnen eindelijk voor te zijn en een echte Don Juan aan de haak te slaan. Het wordt geen ordinaire bedoening waarbij jullie strijden om een man, dit gevecht zal plaatsvinden middels een kaartspel. Bij dit kaartspel win niet degene die het beste kan flirten de leukste man, maar degene die het spel het slimst speelt. Speel het kaartspel Don Juan slim en start jouw romantische avontuur.

Met ‘Don Juan’ wordt een charmant persoon of een echte verleider bedoeld. Het zou natuurlijk mooi zijn als jij deze binnen hengelt. Een charmant persoon en een verleider kan natuurlijk ook een vrouw zijn. Waar de intro de mannen misschien afschrikt, hoeft dit in de praktijk absoluut niet zo te zijn. Het kaartspel Don Juan is net zo geschikt voor mannen als voor vrouwen.

Wat is Don Juan?

Zonder er nu te diep op in te gaan is het kaartspel Don Juan in een paar regels te omschrijven. Het doel is om als eerste 3 liefdesbrieven van jouw eigen kleur te verzamelen, heb je dit gedaan dan verdien je een hartje. Wie als eerste 3 hartjes heeft verzameld, heeft ook het hart van Don Juan gewonnen en is voor altijd gelukkig in de liefde 😉. Om het kaartspel Don Juan te winnen moet je tactisch spelen, wanneer jouw medespelers in de buurt zijn van de overwinning kun je bijvoorbeeld een slimme move doen om hen dwars te zitten. 

Don Juan is een vrij nieuw spel, wat sinds 2021 te koop is. Wanneer je Don Juan koopt zul je op de verpakking zien dat het spel te spelen is vanaf 10 jaar, zelf denk ik dat het zelfs voor kinderen die iets jonger dan 10 zijn ook wel te doen is. In tegenstelling tot sommige kaartspellen of bordspellen is Don Juan een spel wat je vrij snel kunt leren. Bij het lezen van de handleiding van dit spel zul je gelukkig niet jouw enthousiasme verliezen. 

Het kaartspel Don Juan speel je makkelijk even tussendoor. Een gemiddeld potje zal rond de 20 minuten duren. Dit spel kun je dus even tussendoor spelen met vrienden/vriendinnen, met jouw huisgenoten of partner. Een voordeel van het spel is dat je het met 2 personen kunt spelen, zet de tv thuis bijvoorbeeld even uit en speel Don Juan of neem het spel mee op vakantie. Het minimum aantal spelers is 2 personen en het maximum aantal spelers is 5 personen. Waar veel spellen tot 4 personen gaan, hoef je hier de vijfde persoon niet buiten te sluiten.

Het kaartspel is uitgebracht door 999 games, als je een spelletjesfanaat bent heb je ongetwijfeld meerdere spellen van hen in de kast staan. Zoals je van hen gewend bent zit het spel in een compacte doos. Het volgende wordt geleverd wanneer je besluit Don Juan te kopen:

  • 1 zakje
  • 90 brieven
  • 5 spelerstableaus
  • 11 gebroken hartjes
  • 11 hele hartjes
  • Spelregels

Hoe werkt het kaartspel?

Het doel van het spel is bekend, nu volgt er een korte uitleg zodat jij een beter beeld hebt hoe het spel verloopt.

In totaal zijn er 5 verschillende kleuren brievenbussen (spel kan ook met max 5 spelers worden gespeeld). Voordat het spel echt van start gaat kiest iedere speler een brievenbus en legt deze voor zich neer. De brieven worden in de postzak gedaan. Het aantal brieven dat in de postzak gaat is afhankelijk van het aantal spelers, dit staat bij de speluitleg vermeld. Verder is het goed om te weten dat er verschillende brieven zijn:

  • Gekleurde brieven
  • Gouden brieven (2x joker)
  • Zilveren brieven (1x joker)
  • Rode brieven

Degene die begint, ook wel de actieve speler genoemd, pakt het aantal (zoals vermeld in de handleiding) brieven uit de postzak. De brieven worden vervolgens door de actieve speler uit de postzak gehaald en verdeeld in groepjes, dit zijn evenveel groepjes als dat er spelers zijn. Voordeel van de actieve speler is dat deze zelf mag bepalen hoe de brieven worden verdeeld, dit hoeft geen gelijk aantal te zijn. De beurt van de actieve speler is voorbij als iedereen alle mogelijke combinaties van de brieven heeft gemaakt. Hierna gaat de postzak naar degene links van deze speler en zo ga je door tot de laatste brieven zijn verdeeld.

In een ronde probeer je combinaties te maken van 3 brieven in de kleur van jouw brievenbus of om 3 jokers te verzamelen. Wanneer dit lukt zul jij een rood hart ontvangen en ben je nog 2 rode harten verwijderd van een gelukkige toekomst met Don Juan. Let ondertussen goed op wat er bij de andere spelers gebeurd, wanneer een speler 3 brieven in jouw kleur brievenbus heeft verzameld krijg je een gebroken hart. En bij 3 gebroken harten moet je weer een rood hart afstaan. 
Het spel is klaar wanneer een speler 3 harten heeft verzameld. Deze speler wint hiermee ook het begeerde hart van Don Juan. De vraag is dan is dit eeuwige liefde? Don Juan heeft de naam een casanova te zijn, speel je een nieuw spel dan kan jouw beoogde partner er zomaar met een ander vandoor gaan😉.

Don Juan reviews

Wij schrijven natuurlijk niet voor niets over het kaartspel Don Juan, dit is omdat wij erg enthousiast zijn! Om jou een wat objectiever beeld te geven zijn we op zoek gegaan naar reviews over Don Juan. Om heel eerlijk te zijn kwamen we er na goed zoeken slechts 3 tegen, dat het spel pas uit is gebracht in 2021 zal hier ongetwijfeld mee te maken hebben. De Don Juan reviews die we hebben gevonden zijn positief en geven ook goed weer hoe wij over het spel denken.

"Wat ik vooral goed vind: duidelijke handleiding, snel te leren"
"Wij hebben het spel gespeeld met vriendinnen die allen mid-dertig zijn. Het spel is simpel van opzet, maar is verrassend leuk door door het tactische component! Wij zijn ervaren spellenspelers en vonden dit spel vernieuwend en origineel!"
"Excellent game! A lot of fun!"

Waar kun je Don Juan kopen?

Don Juan koop je gemakkelijk online en dan heb je het de volgende dag al in huis. Zo heeft Spellenrijk.nl het kaartspel op voorraad, op werkdagen kun je zelfs tot 21.00 uur bestellen en dan heb je het de volgende dag in huis. Onder een bestelbedrag van €50 betaal je bij Spellenrijk €3,99 verzendkosten, dit bedrag komt er dus bij wanneer je enkel het spel Don Juan koopt.

Uiteraard is Don Juan ook te koop bij Bol.com, hier heb je zelfs de optie om het spel op de dag zelf te laten bezorgen. Dit kost je wel €3,99, tenzij je gebruik maakt van Bol.com Select. Mocht je geen haast hebben om het spel te ontvangen dan heb je het een dag na aaschaf binnen. Bij Bol.com betaal je wel nog verzendkosten van €2,99 omdat het totaalbedrag onder de €20 is. Wanneer je gebruik maakt van Bol.com Select zijn ook de verzendkosten gratis.

De prijs voor het kaartspel is niet altijd hetzelfde. Kijk dus goed of jij Don Juan met korting bij Bol.com of Spellenrijk kunt verkrijgen.

Andere populaire spellen

Don Juan is een goede tip om cadeau te geven of natuurlijk om voor jezelf aan te schaffen. Mocht je het spel al hebben en op zoek zijn naar meer leuke spellen, denk dan ook eens aan Codenames. Net zoals Don Juan is dit een spel wat je makkelijk even tussendoor kunt spelen en je binnen no time onder de knie hebt.

Het voordeel van Don Juan is dat je het ook met zijn tweeën kunt spelen. Zelf zijn wij ook erg enthousiast over Kletspot, wat ook een leuk spel is om met zijn tweeën te doen. Zo pak je aan het eind nog een paar extra bonustips mee, met deze tips vind jij hopelijk het perfecte cadeau.

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *