Schilderen op nummer dieren

Schilderen op nummer dieren

Nu de tweede golf een feit is, we ondertussen allemaal Netflix al hebben uitgespeeld en een wandelingetje buiten maken met dit weer ook niet altijd aantrekkelijk is zijn we met z’n allen opzoek naar een nieuwe hobby. En laat ik die nu gevonden hebben, schilderen op nummer! Mijn persoonlijke favoriet is hierbij de categorie: ‘Schilderen op nummer dieren’. In mijn quarantaine tijd heb ik een canvasdoek besteld en ben ik zonder enig creatief talent begonnen met deze corona-hobby. Ik ben enthousiast! Goed tijdverdrijf voor de dagen die ik binnen moest zitten. Sterker nog, nu ik weer beperkt naar buiten mag vul ik nog steeds een deel van mijn avonduren regelmatig met mijn eigen kunstwerk, de leeuw. Ik ben nu bezig met de laatste oranje vakjes en ondertussen heb ik op Paintingexpert.nl alvast gekeken naar mijn volgende schilderproject.  

Wat is schilderen op nummers?

De naam schilderen op nummer zegt eigenlijk gelijk al hoe dit werkt. Op een wit canvasdoek is een afbeelding onderverdeeld in allemaal kleine en grotere vlakjes met nummertjes. Aan jou de schone taak alle vakjes binnen de lijntjes te verven met de juist kleur. Via websites zoals Paintingexpert.nl kies jij een mooi schilderij uit en bestel je de gewenste grootte. Binnen een paar dagen valt er een canvas doek op de deurmat. Afhankelijk van hoe uitgebreid jij hem hebt besteld ontvang je hem wel/niet al gespannen op een houtenframe. Het schilderpakketje is inclusief de pencelen en alle kleuren verf in verschillende potjes met op elk dekseltje een ander cijfer.

Nummer schilderen is geschikt voor jong en oud

Schilderen volgens nummers heb ik vroeger als kind ook gedaan. Ik herinner me het als iets waar ik het ene moment uren zoet mee kon zijn en het andere moment het ergens achter in de kast lag. Dit ging in vlagen en wisselde elkaar af. Dit is een bezigheid die je gemakkelijk even stop zet en bijvoorbeeld een maand later weer oppakt.
Voor de wispelturigheid voor een kind is dit erg handig, maar ook uiteraard voor jezelf. Het ene moment heb je nou eenmaal meer tijd dan het andere moment. Het is een ideaal tijdloos vertier. Kinderen pakken het kleuren op nummers er bij als ze zich vervelen. Mooie bijkomstigheid is dat hier geen beeldscherm aan te pas komt. Op deze manier kun je de creativiteit van een kind laagdrempelig ontwikkelen. Wanneer ze klaar zijn kunnen ze met trots hun eigen schilderwerk een mooi plekje in de slaapkamer geven.
Voor volwassenen is verven op nummer juist perfect om even te ontspannen en niet te denken aan alle dingen die er nog moeten gebeuren.

Verschillende thema’s nummerschilderijen

Schilderen op nummer dieren

Er zijn veel verschillende thema’s voor nummer schilderen. Alleen het uitzoeken van een mooi exemplaar is al een feestje op deze website. Ik wil toch nog even verder ingaan op mijn persoonlijke favoriete categorie ‘schilderen op nummer dieren’ en dan specifiek de gekleurde leeuw. Alleen al van alle felgekleurde potjes verf werd ik vrolijk. Naast het realistische schilderij van de leeuw, waarop hij levensecht is afgebeeld alsof je zelf de foto gemaakt hebt tijdens een safari in Afrika, vind ik het leuk juist leuk dat zo een gevaarlijk en sierlijk dier als de leeuw is gemaakt van alle kleuren van de regenboog.

Noem de hele dierentuin maar op; olifant, tijger, aap, maar vergeet hierbij ook niet de boerderijdieren: koe, schaap, varken. Met behulp van het vakjes verven op nummers kun je elk dier schilderen. Op deze manier kun je jouw eigen drieluik maken, bijvoorbeeld voor in het trapgat of een juist voor in de woonkamer, met trots op een prominente plek. Bestel het canvas gelijk op een houten lijst gemonteerd en het enige wat jij nog hoeft te doen als je kunstwerk klaar is, is een spijker in de muur slaan en hij hangt. Dan wel een doorzichtig draad naar de ophangrichel in het plafond natuurlijk.  

Schilderen op nummer natuur, landschappen en steden

Naast de schilderijen van de dieren heb je ook ‘schilderen op nummer natuur & landschappen’ en ‘schilderen op nummer steden’. Dit zijn veelal natuurgetrouwe schilderijen die je doen denken aan mooie uitzichten tijdens een van je vakanties of van die knusse zijstraatje midden in een overvolle hoofdstad. Kijk of je favorieten stad ertussen staat? En kies bijvoorbeeld Parijs. Voel je een echte kunstenaar, met het penseel in de rechterhand en afwisselend een goed glas port en een toastje met roquefort in de linkerhand, je moet jezelf toch een beetje verwennen. Helemaal in de periode waarin zulk soort stedentripjes er even niet in zitten.

Schilderen op nummer eigen foto

Portretschilderen is een vak apart. Als ik naar mijn eigen schilderkwaliteiten kijk, wordt dit portret een schilderij waarop een mond, ogen en neus te onderscheiden zijn, maar niet meer dan dat. Iedereen kan vervolgens dit schilderwerk nog zijn, jammer genoeg. Met op nummer schilderen is een portretschilderij ook voor de minder talentvolle onder ons (zoals ik) goed mogelijk. Schilder volgens nummer met een eigen foto biedt hierbij de uitkomst. Upload bij je bestelling een scherpe foto van je echtgenoot, moeder of vriend(in) en bestel. Je ontvangt vervolgens een canvasdoek met daarop de contouren van de foto die jij heb geüpload verdeeld in veel verschillende vakjes met daarin de nummers gedrukt voor het schilderen. Op deze manier kan jij, met gegarandeerd succes, jouw eerste portretschilderij maken. Naast de menselijke portretten heb ik op de website bij de reviews ook al verschillende voorbeelden voorbij zien komen van huisdieren. ‘Precies zoals ik me mijn hond herinner’, ‘een kat schilderen was nog nooit zo makkelijk’ en ‘met 36 kleuren werd het heel gedetailleerd’ is een greep uit de reviews die de schilders van hun eigen huisdier achterlieten.

Cadeautip

Helemaal in tijden van corona is dit een ideaal cadeau voor zowel jong als oud. Ook makkelijk via de post te versturen. Verras bijvoorbeeld iemand met een schilderij van zijn of haar eigen huisdier of gewoon met een groot schilderij van jezelf. Mijn neefjes, nichtjes, vriendinnen en oma kunnen in ieder geval wel een mooi plaatje van Paintingexpert.nl verwachten met hun verjaardag.

Mocht je dit een interessant artikel vinden, dan is de kans groot dat je Fotopuzzel 1000 stukjes en Krijtbord sticker ook interessant vindt. Beide zijn creatieve ideeën om thuis te ontspannen.

Share:

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Auteur: Koen de Kuiper

Auteur: Koen de Kuiper

Koen is als een digitale Sherlock Holmes, maar dan met een neus voor de beste cadeautips in plaats van misdaad. Met een muis in de ene hand en zijn andere hand in een zak Doritos Cool American, ontdekt hij pareltjes van geschenken waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. Dus als je ooit in een cadeau-dilemma verstrikt raakt, wees gerust, want deze meester-detective van presentjes zal je redden.

Laat weten wat jij van de cadeautips vindt en of je nog nieuwe cadeau ideeën hebt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *